Moćna Zvezda oduvala Fener! Teova magična noć pomućena povredama Nejpira i Jaga!

14.11.2023

22:36

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli protiv turskog tima ostvarili treću ovosezonsku evroligašku pobedu

Moćna Zvezda oduvala Fener! Teova magična noć pomućena povredama Nejpira i Jaga!
Miloš Teodosić na meču sa Fenerom - Copyright MN Press

Dugo neko nije razbio Fenerbahče, kao Crvena zvezda večeras u beogradskoj Areni. I to u bukvalnom smislu reči razbiti. Bez obzira na sve kadrovske probleme s kojima je istanbulski velikan stigao u najveću dvoranu na Balkanu, od poraza koji su pretrpeli u srpskoj prestonici dugo će im brideti obrazi - 87:56.

Bez ikakve dileme, ovo je bilo najbolje izdanje Teodosića i drugova ove sezone, koja je počela više nego turbulentno. Ipak, deluje da je promena trenera i dolazak Janisa Sferopulosa na klupu srpskog šampiona i te kako prijao Zvezdinim košarkašima, koji su večeras više nego dominantno savladali velikog rivala. 

Ipak, magična crveno-bela novobeogradska noć malo je pomućena povredama Šabaza Nejpira i Jaga dos Santosa, koje na prvi pogled ne deluju nimalo naivno... Američki plejmejker je na samom otvaranju meča dobio snažan udarac u lice prilkom prodora Dorsija, zbog čega je odmah napustio parket i nije se do kraja meča vrćao na njega, dok je brazilski reprezentativac u finišu treće deonice nezgodno doskočio i gotovo na jednoj nozi odskakutao do klupe.

Da nije bilo tih nesrećnih okolnosti, bila bi ovo perfektna noć momaka u crveno-belim dresovima. Od prvog do poslednjeg sekunda utakmice na parketu Arene za sve se pitao samo jedan tim, vođen maestralim izdanjem Miloša Teodosića. Nekadašnji kapiten Orlova osetio je trenutak da preuzme odgovornost i gotovo bez greške dirigovao je igrom Sferopulosovog tima, koji je bez problema mogao da se zavali u stolicu i uživa u onome što su njegovi igrači na terenu prikazivali.

Sve je večeras išlo od ruke Zvezdinim igračima, a početnu dozu samopouzdanja ulio im je Džoel Bolomboj. Snažni centar je u prvih sedam minuta postigao 10 od 19 poena crveno-belih i sa nekoliko monstruoznih zakucavanja dao je početni impuls punim tribinama Arene da dodatno pojačaju huk sa tribina, koje su došle do erupcije kada je u finišu prve i početkom druge četvrtine Jago ubacio trojke i pogurao Zvezdu ka dvocifrenom vođstvu koje nije ispušteno do poslednjeg zvuka sirene. 

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 11, Teodosić 18, Davidovac 3, Mitrović 8, Nejpir, Tobi 3, Bolomboj 14, Ilić, Nedović 12, Gedraitis 7, Кuzmić, Dos Santos 11.

FENERBAHČE: Motli 8, Hazer 2, Vilbekin 6, Papajanis 6, Mahmutoglu 3, Hejs Dejvis 12, Biberović 7, Gudurić, Dorsi 3, Кalates, Madar 3, Sestina 6.

EVROLIGA, 8. KOLO
Monako - Anadolu Efes 82:89
Makabi - Olimijakos 74:79
Valensija - Real Madrid 73:76
Virtus Bolonja - Milano 86:79
Crvena zvezda - Fenerbahče 87:56

Sreda
20:00 Alba - Asvel
20:15 Panatinaikos - Žalgiris
20:30 Baskonija - Barselona
20:30 Bajern - Partizan

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAJ! Crvena Zvezda je pobedila Fenerbahče - 87:56.

38. MINUT - Sve je u Areni odavno poznato, u poslednja dva minuta meča ulazi se s vođstvom Zvezde 82:53.

MN Press
 

36. MINUT - Trojkom Nedovića Zvezda ide na novi maksimalni plus na polovini četvrte deonice - 76:48. Crveno-beli su na plus 30 posle poena Nedovića iz ekstra napada pred završna četiri minuta meča - 78:48.

34. MINUT - Posle tajm auta Itudisa, Papajanis zakuvaca i prekida seriju Zvezde 6:0 - 68:44. Grčki centar sam pravi mini seriju 4:0, koju trojkom, pa poenima iz reketa prekida Lazarević - 73:46.

32. MINUT - Poenima Nedovića i Tobija (trojka, prvi poeni na meču), Zvezda na otvaranju treće deonice dolazi do novog najvećeg plusa - 65:42. Papajanis je između tih koševa crveno-belih postigao jedine poene za Fener u prva dva minuta četvrtog kvartala. Na isteku 32. minuta, trojkom Davidovca, Zvezda podiže najveći plus na 26 - 68:42.

MN Press
 

Ubedljiva je Crvena zvezda protiv Fenera, ali je do kraja meča ostala bez Šabaza Nejpira, i najverovatnije Jaga dos Santosa. Američkom košarkašu stradao je nos na samom otvaranju meča i morao je u bolnicu na dodatna snimanja, dok se brazilski reprezentativac povredio prilikom doskoka u poslednjem napadu trećeg kvartala i jedva je, uz pomoć medicinskog tima, stigao do klupe.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Požurio je Jago i izgubio loptu u napadu na plus 18, pa Hejs Dejvis vraća Fener na minus 16 - 56:40. Teodosić i Mitrović poenima u završnici treće deonice vraćaju Zvezdu na plus 20 - 60:40. Na poslednji dvominutni odmor odlazi se s vođstvom crveno-belih 60:40.

28. MINUT - Propustio je Fener napad na minus 13, što je na drugoj strani kaznio Bolomboj zakucavanjem iz ofanzivnog skoka - 53:38. Motli promašuje dva bacanja, što odmah kažnjava Teodosić trojkom uz zvuk sirene - 56:38. 

MN Press
 

26 MINUT - Sestina poentira iz reketa i vraća Fener na minus 13 - 49:36. Jago promašuje trojku, srećom po crveno-bele isto to na drugoj strani čini i Hejs Dejvis. Mini seriju Fenera 5:0, poenima uz faul, ali i promašenim bacanjem, prekida Mitrović - 51:36. Sestina poentira na drugoj strani.

24. MINUT - Na poene Motllija iz ofanzivnog skoka, na isti način na drugoj strani odgovara Mitrović - 49:31. Posle 24. minuta košarke u Areni Zvezda vodi 49:34 posle trojke Hejsa Dejvisa.

MN Press
 

22. MINUT - Drugo poluvreme otvoreno je promašajima na obe strane. Prve poene u nastavku meča, i to trojku, ubacuje Hejs Dejvis - 45:29. Promašio je Fener napad na minus 16, pa je na isteku 22. minuta Jago iz floutera postigao prve poene za crveno-bele u nastavku meča.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Trojkom Nedovića Zvezda u samoj završnici prvog poluvremena stiže do plus 20 - 43:23. Dorsi vraća trojku. Na kraju druge četvrtine Zvezda vodi protiv Fenerbahčea 45:26 posle poena Bolomboja uz zvuk sirene.

MN Press
 

18. MINUT - Četiri napada su crveno-beli propustili da realizuju na plus 16. To je na drugoj strani kaznio Motli zakucavanjem posle ofanzivnog skoka - 37:23. Teodosić postiže izuzetno važnu trojku za Zvezdu na isteku 18. minuta igre - 40:23.

16. MINUT - Prokockala je Zvezda napad na plus 16, posle čega Papajanis poentira u reketu crveno-belih - 35:21. Teodosić ubacuje dva penala. Na isteku 16. minuta Zvezda vodi protiv Fenera 37:21.

14. MINUT - Biberović trojkom prekida nalet Zvezde - 30:19, 13. minut. Lazarević ubacuje flouter, Dorsi na drugoj strani promašuje za tri. Zvezda posle trojke Teodosića ide na novi najveći plus - 35:19.

12. MINUT - Oba tima prokockala su po dva uvodna napada u drugoj deonici. Zvezda je posle treće trojke Jaga večeras prvi put na dvocifrenom plusu - 28:16, 12. minut. Itudis traži tajm aut, posle kojeg Vilbekin, pa Dorsi promašuju trojke. Zvezda je na plus 14 posle poena Teodisića - 30:16.

 PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Mini seriju Zvezde 4:0 prekida Hejs Dejvis, ali na drugoj strani Jago ubacuje novu trojku za novo najveće vođstvo crveno-belih - 22:13, 9. minut. Vilbekin vraća trojku. Na kraju prve deonice Zvezda vodi 25:16 trojkom Teodosića.

 

 

8. MINUT - Posle lakih poena Motlija, Bolomboj ubacuje dva penala i čuva Zvezdi plus šest - 17:11. U završna dva minuta prve deonice Zvezda ulazi sa, dosad najvećih, plus osam posle dva ubačena penala Bolomboja (10 poena) - 19:11.

6. MINUT - Arena je eksplodirala posle trećeg uzastopnog zakucavanja crveno-belih, koji serijom 6:0 na polovini prve deonice dolaze do prvog osetnijeg vođstva - 12:6. Seriju Zvezde trojkom prekida Madar - 12:9. Posle šest minuta igre Zvezda vodi 15:9 posle trojke Dos Santosa.

4. MINUT - Dva napada su gosti propustili na minus dva, ali crveno-beli to nisu uspeli da kazne i uvećaju plus, pa Motli poenima iz reketa donosi prvo izjednačenje na meču 6:6. 

2. MINUT - Meč je otvoren promašajem Motlija i poenima Giedraitisa iz prodora na drugoj strani. Zvezda vodi 4:0 posle lakih poena Nedovića. Hejs Dejvis postiže prve poene za goste na meču, ali na drugoj strani Bolomboj zakucava za ostanak Zvezde na plus četiri. Na isteku 2. minuta igre, posle poena Sestine, crveno-beli vode 6:4.

 

- Fener je objavio tim za večerašnji meč i u njemu se nalaze Marko Gudurić i Nik Kalates.

- Crveno-beli polako pristižu u najveću dvoranu na Balkanu.

- Crvena zvezda se pohvalila na društvenim mrežama, Fener čeka puna Arena.

- Fenerbahče je prošle nedelje desetkovan bio u Beogradu gde je poražen od Partizan, a večeras će protiv Zvezde biti nešto kompletniji.

- Zvezdin centar Džoel Bolomboj zna šta crveno-beli moraju da urade kako bi došli u poziciju da ostvare pozitivan rezultat.

- U najavi meča Janis Sferopulos je otkrio da još ne može da računa na dva veoma važna igrača.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike