Zvezda nije izdržala rafal Olimpije! Lo i Šilds "izrešetali" crveno-bele u Areni!

24.11.2023

22:16

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli nisu uspeli da prekinu prilično neugodan niz u duelima sa milanskim klubom

Zvezda nije izdržala rafal Olimpije! Lo i Šilds "izrešetali" crveno-bele u Areni!
Jago dos Santos na meču sa Olimpijom - Copyright MN Press

Više od tri godine navijači Crvene zvezde čekaju na pobedu svojih košarkaša protiv milanske Olimpije i čekaće je još neko vreme.

Crveno-beli su poslednji put slavili protiv italijanskog tima u gostima 18. novembra 2020. godine, a od tada je Olimpija nanizala šest trijumfa u duelu sa srpskim šampionom, poslednji ostvaren večeras u Areni - 93:71!

Ukoliko bi neko gledao samo rezultat, stekao bi utisak da se ekipa Etorea Mesine prošetala kroz najveću dvoranu na Balkanu. Međutim, situacija na terenu više od 25 minuta bila je potpuno suprotna. Dejan Davidovac odigrao je najbolji meč od povratka u crveno-beli dres, na njegovom početku povukao je srpskog šampiona do početnog vođstva, na startu drugog poluvremena je sa dve trojke nagovestio mnogo povoljniji ishod za izabranike Janisa Sferopulosa, ali kada vam protivnik u jednom trenutku šutne 10/11 za tri poena u drugom poluvremenu boljem rezultatu jednostavno ne možete da se nadate.

Maodo Lo odigrao je utakmicu karijere. Iskusni plejmejer je za 33 minuta u igri ubacio 32 poena (6/6 sl.b, 4/7 za dva, 6/7 za tri) i od početka do kraja susreta bio je pokretačka snaga italijanskog šampiona. U momentima kada se Nikola Mirotić tražio na parketu Arene, a ostatak gostujućeg tima tek na momente uspevao da izvrši Mesinine zahteve, nekadašnji košarkaš Albe je gotovo sam održao goste u egalu sa crveno-belima.

Zvezdin konačni pad započet je sredinom treće deonice i to pošto je Dejan Davidovac sa dve trojke za plus šest doveo atmosferu u punoj Areni do tačke ključanja. Ipak, crveno-beli su u tim momentima propustili nekoliko prilika da održe vođstvo, a gosti su mic po mic krenuli da prave preokret. Pojavio se u tim momentima na parketu i Nikola Mirotić. Posle prvog poluvremena u kojem nije postigao nijedan poen, iskusni as je ubacio trojku i najavio šutersku rapsodiju gostiju, koju su u nastavku meča predvodili Lo i Šilds, koji su kombinovano ubacili sedam od 11 ubačenih šuteva gostiju u drugih 20 minuta meča.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević -, Teodosić 8 (4as), Davidovac 18 (6sk), Mitrović 11 (5sk, 3as, 2uk), Simonović 2, Nejpir -, Bolomboj 4 (5sk), Ilić -, Nedović 16, Giedraitis 7, Jago 5.

OLIMPIJA MILANO: Lo 32, Pojtres 7, Bortolani 8, Tonut 6, Meli 11 (6sk), Kamagate -, Riči -, Hol -, Šilds 19 (5sk), Mirotić 8, Hajns -, Fojtman 2 (5sk).

EVROLIGA - 10. KOLO

Četvrtak
Asvel - Bajern 100:101
Makabi - Barselona 90:92
Panatinaikos - Valensija 90:74
Virtus Bolonja - Fenerbahče 87:79
Real Madrid - Alba 99:75

Petak
Efes - Partizan Mozzart Bet 100:94
Olimpijakos - Žalgiris 89:72
Baskonija - Monako 75:77
Crvena zvezda - Olimpija Milano 71:93

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAJ! Olimpija je pobedila Crvenu zvezdu u Areni 93:71!

38. MINUT - Nedović je promašio trojku, a potom faulirao Šildsa daleko od koša za dva bacanja. Iskusni bek je ubacio oba i povećao prednost gostiju na 80:67. Nedović sada promašuje i ulaz, posle čega Lo sa linije penala (2/2) popravlja svoj učinak i donosi novi najveći plus Olimpiji večeras - 82:67, 37. minut. Teodosić greši, Lo ubacuje još poena sa linije slobodnih bacanja - 84:67. U završna dva minuta meča ulazi se s vođstvom milanskog tima 87:67 posle još jedne trojke Šildsa. 

MN Press
 

36. MINUT - Mini seriju crveno-beli trojkom prekida Šilds - 72:65. Crveno-beli još jednom gube loptu, to na drugoj strani još jednom trojkom kažnjava Šilds i ekspresno vraća goste na plus 10 - 75:65. Sferopulos traži minut odmora, posle kojeg lake poene postiže Giedraitis. Trojkom Loa Olimpija stiže do novog najvećeg vođstva - 78:67.

34. MINUT - Imali su crveno-beli priliku da još smanje zaostatak posle promašene trojke Tonuta, ali je Tobi napravio faul u napadu. Srećom po crveno-bele i gosti gube loptu na drugoj strani. Nedović je preterao sa driblinzima i izgubio je loptu - 66:61, 23. minut. Hol promašuje iz prodora, kao i Davidovac otvorenu trojku na drugoj strani. Seriju promašaja na obe strane trojkom prekida Lo - 69:61. Posle 34 minuta košarke u Areni Milano vodi 69:65 posle poena Giedraitisa i Nedovića.

32. MINUT - Jago gubi loptu na startu četvrte deonice, na drugoj strani Lo promašuje flouter. Prve poene u nastavku meča postiže Nedović sa linije penala (2/2) - 63:58. Pojtres odbija nalet crveno-belih sa 2+1 - 66:58. Na isteku 32. minuta Jago ubacuje trojku 66:61.

MN Press
 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Čudna situacija, posle tajm auta Sferopulosa gosti su na parket izašli sa šest igrača. Dobili su tehničku grešku, Nedović je ubacio slobodno bacanje posle čega je iskusni bek poentira i za dva - 61:54. Tonut ubacuje težak šut sa poludistance uz zvuk sirene - 63:54. Mitrović ubacuje dva penala, a posle promašena dva čista zicera Pojtresa, Tobi je promašio trojku uz zuvk sirene. Na kraju treće četvrtine Olimpija vodi 63:56.

28. MINUT - Novi poeni Loa iz prodora - 55:49. Nedović promašuje posle prodora, na drugoj strani Meli ubacuje trojku za najveći plus jednog tima večeras - 58:49. U završna dva minuta treće deonice ulazi se s vođstvom Olimpije 61:51 posle trojke Mirotića iz ofanzivnog skoka.

MN Press
 

26. MINUT - Posle promašaja Bolomboja za dva, trojku za novo vođstvo gostiju ubacuje Lo - 49:47. Posle promašene trojke Teodosića, Mirotić poentira za dva - 51:47 na polovini treće deonice. Teodosić gubi loptu pogrešnim dodavanjem, Lo na drugoj strani ubacuje svoj 20. poen. Milano je u seriji 12:0, Sferopulos traži tajm aut - 53:47. Nedović poentira sa poludistance - 53:49.

24. MINUT - Zvezda je na plus šest posle nove trojke Davidovca, Mesina traži tajm aut - 47:41. Posle minuta odmora Mirotić ubacuje trojku za svoje prve poene na meču - 47:44. Dva napada su crveno-beli prokockali na plus tri, pa Šilds poenima u kontri vraća goste na minimalni zaostatak.

MN Press
 

22. MINUT - Drugo poluvreme je počelo izgubljenom loptom gostiju i promašenom trojkom Teodosića - 39:38. Šilds ubacuje prvu trojku u nastavku meča i vraća prednost gostima, samo na kratko, jer ubačenim šutem van linije 6.75 na drugoj strani odgovara Davidovac - 42:41. Na isteku 22. minuta Mitrović poentira u kontri za plus tri.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Fojtman promašuje za dva, na drugoj strani nove poene iz ofanzivnog skoka ubacuje Davidovac - 37:34. Posle tajm auta Mesine Šilds promašuje trojku, Teodosić poentira sa poludistance - 37:36. Seriju Zvezde 7:0 polovičnim učinkom sa linije penala prekida Šilds - 38:36. Propustila je Zvezda napad za izjednačenje, ali na drugoj strani Hajns gubi loptu. Zvezda na poluvremenu vodi 39:38 posle trojke Teodosića!

18. MINUT - Bolomboj promašuje trojku, a Lo na drugoj strani poentira iz prodora - 34:26. Seriju gostiju 6:0 trojkom prekida Davidovac, ali Lo na drugoj strani uzvraća na isti način i čuva milanskom timu plus osam - 37:29. Nedović ubacuje trojku na isteku napada, u završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom gostiju - 37:32.

MN Press
 

16. MINUT - Propustili su crveno-beli napad za izjednačenje, pa Lo ubacuje dva poena za plus četiri gostiju na polovini druge deonice - 30:26. Tobi, pa Teodosić promašuju trojke, a Šilds poenima iz prodora vraća gostima plus šest - 32:26. 

14. MINUT - Prvi put na meču u igri je Šabaz Nejpir. Posle tajm auta Sferopulosa trojku je promašio Tobi, a na drugoj strani Bortolani ubacuje šut sa poludistance - 28:21. Seriju gostiju 8:0 zakucavanjem prekida Mitrović. Posle promašene trojke Mirotića, šut van linije 6.75 ubacuje Giedraitis - 28:26. 

MN Press
 

12. MINUT - Odbranili su crveno-beli uvodni napad u drugoj deonici, posle čega je Nedović poentirao i vratio vođstvo na stranu Zvezde - 21:20. Ipak, samo na kratko, pošto su Tonut i Bortolani ubacili vezane trojke 26:21. 

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Na trojku Loa, zakucavanjem u kontri odgovara Nedović. Nova ubačena trojka Maodoa Loa - 20:16. Na kraju prve deonice Olimpija vodi 20:19, posle tri ubačena bacanja Teodosića. 

MN Press
 

8. MINUT - Posle trojke Pojtresa, Zvezdu na minimalnom zaostatku ostavlja Mitrović sa dva ubačena penala - 12:11. U završna dva minuta prve četvrtine ulazi se s nerešenim rezultatom, posle presečene lopte i zakucavanja u kontri Mitrovića - 14:14. 

6. MINUT - Propustili su crveno-beli nekoliko prilika da uvećaju plus, što sa 2+1 kažnjava Meli za prvo vođstvo gostiju na meču na polovini prve deonice - 8:7. Raste prednost Olimpije pole poena Fojtmana sa poludistance. Mini seriju 5:0 prekida Simonović - 10:9.

4. MINUT - Lo ubacuje dva penala za 5:5, ali Davidovac novim poenima čuva vođstvo crveno-belima - 7:5.

MN Press
 

2. MINUT - Meč je otvoren polovičnim učinkom Davidovca sa linije penala, pa potom i poenima srpskog reprezentativca na obruču - 3:0. Meli pogađa trojku za izjednačenje, a na drugoj strani Davidovac poentira posle ofanzivnog skoka - 5:3.

 

 

 

 

- Šabaz Nejpir je u timu za večerašnji meč. Pored povređenih Branka Lazića i Adama Hange, van protokola je ostao Ognjen Kuzmić.

- Košarkaš Milana Nikola Mirotić ovacijama je dočekan prilikom izlaska na individualno zagrevanje. Mnogo je Zvezdinih navijača koji su želeli fotografiju sa njim, a naturalizovani Španac je svakome izašao u susret.

- Crveno-beli su se pohvalili, najveća dvorana na Balkanu je rasprodata za meč sa milanskom Olimpijom.

- Znaju i najvatrenije pristalice srpskog prvaka da meč sa Milanom ima veliku važnost za Tea i drugove, zbog čega su pozvali sve navijače da dođu u Arenu.

- Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos nagovestio je u najavi meča da bi Šabaz Nejpir mogao da se nađe večeras u sastavu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike