Ataman, između redova, okrivio Slukasa za poraz od Partizana: Bili smo savršeni 38 minuta!

30.11.2023

23:27

0

Autor: P.K.

Posle poraza od Partizana trener Panatinaikosa bio je mišljenja da je njegov tim 38 minuta igrao savršeno

Ataman, između redova, okrivio Slukasa za poraz od Partizana: Bili smo savršeni 38 minuta!
Ergin Ataman - Copyright MN Press

Panatinaikos je u beogradskoj Areni završio evroligaški trijumfalni niz. Sa četiri uzastopne pobede stigao je atinski velikan u najveću dovranu na Balkanu, gde je u produžetku izgubio od Partizana, iako je u završna četiri minuta meča ušao sa velikih plus 10. 

Posle meča trener Panatinaikosa Ergin Ataman bio je mišljenja da je njegov tim 38 minuta igrao savršeno.

- Drago mi je zbog košarke koju su momci igrali 38 minuta. Onda smo se u poslednja dva počeli da paničimo. i prestali da igramo odbranu. Panter je pronašao svoj šut. Mi smo promašili naše polaganje, a onda smo izgubili energiju za produžetak. Odigrali smo savršenu utakmicu u gostima pred ovakvom publikom. Mislim da smo zaslužili pobedu. Imali smo veći indeks, a oni su odigrali odlično u poslednjih minut i po da izbore produžetak, a mi smo tu ostali bez energije.

Da li vam je žao što niste odmarali Lesora, jer smo ga videli da je imao grčeve na kraju i izgubio je neke skokove od Kabokla…

- Pričali smo o tome na klupi, ali on je imao veliku motivaciju i tražio je da nastavi. Ja sam preduzeo taj rizik i pustio sam ga da igra. Balcerovski nije bio "zagrejan", a Lesor jeste, pa sam ga pustio.

Hteli ste da vidite reakciju tima na atmosferu u Beogradu? Da li ste zadovoljni?

- Pričanje o celoj utakmici. Nije lako igrati u ovoj atmosferi, ovo će nam dati mnogo samopouzdanja za utakmice u gostima. Moramo da naučimo da vodimo računa o završnicama. Ovo nam je treći poraz u produžetku. Ne smemo da dopuštamo. Možda je i greška što nismo rotirali, ali utakmica je bila u našim rukama i tek u poslednjih minut i po nam je izmakla kontrola, a tada je teško menjati igrači. Zato nismo imali energije u produžetku i nismo imali dobar doprinos našeg najiskusnijeg igrača Slukasa.

Da li će biti još pojačanja ove sezone?

- Ne očekujem pojačanja ove sezone. Popunjeni smo, a sledeće sezone ćemo biti veća sila na tržištu jer će svi shvatiti da je PAO sila u Evroligi i da je projekat ozbiljan. A ove sezone su nam cilj plej-of i fajnal for - rekao je Ergin Ataman.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike