Košarkaši će se boriti za olimpijsko zlato, a ako Novak i Ivana budu pravi... Predsednik OKS optimista pred Pariz 2024!

16.11.2023

11:20

0

Božidar Maljković naglasio da je i pre Mundobasketa verovao u Pešićev tim

Košarkaši će se boriti za olimpijsko zlato, a ako Novak i Ivana budu pravi... Predsednik OKS optimista pred Pariz 2024!
Ivana, Aleksa, Bogdan i Novak - Copyright Tanjug/AP, Profimedia

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković ponovio je ono što je rekao pre Mundobasketa - da od košarkaške reprezentacije očekuje da se naredne godine u Parizu bori za najsjajnije odličje. 

U razgovoru za Tanjug Maljković je otkrio i svoje želje, očekivanja, ali i neke bojazni pred Olimpijske igre.

- Ja sam jedini Srbin, valjda, koji je rekao, a to postoji i zabeleženo, da će košarkaška reprezentacija, zajedno sa mojim kolegom Pešićem, u Parizu da se bori za zlato. Sad kažem isto to, mada nikome ne želim da stavljam za vrat teret - naglasio je Maljković.

Takođe, ostaje nam da da vidimo da li Novak Đoković može najzad da uradi ono što želi i gde mu je mesto, na kraju krajeva, dodao je prvi čovek.

MN Press
Božidar Maljković

- Ako on i Ivana Španović (Vuleta, prim. aut) budu dostojni svoga imena i prezimena, bogami otvaramo se prema dvocifrenom broju medalja. Uvek se pojavi i neko iznenađenje, nadam se da će tako da bude u Parizu.

Maljković je dodao da se, kada su u pitanju Igre u Parizu, plaši drugih stvari, odnosno opšte političke situacije, koja nije dobra.

- Vezan sam za Pariz 25 godina, tamo sam bio trener i moraće jako seriozno da se pristupi obezbeđenju tih Igara, koje su "rasute". Prva košarka, igra se grupna faza u Lilu, pa finale u Parizu, pa putovanja, to neće biti lako za organizovati - zaključio je Maljković.

Srbija je na prethodnim Igrama u Tokiju osvojila devet medalja, dok je u Riju 2016. godine srpski tim stigao do osam odličja. U Londonu 2012. godine osvojene su četiri, a u Pekingu 2008. godine tri medalje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike