Prvo, pa zlatooo! Štefanek zagospodario Olimpijskim igrama, a onda je Srbija "eksplodirala"! (VIDEO)

16.08.2023

16:40

0

Autor: G. F.

Na današnji dan u Rio de Žaneiru počela je žetva medalja naših sportista

Prvo, pa zlatooo! Štefanek zagospodario Olimpijskim igrama, a onda je Srbija "eksplodirala"! (VIDEO)
Davor Štefanek - Copyright MN Press

Olimpijske igre su san koje dosanja samo određeni broj sportista. Do finala stigne značajno mali broj, medalju osvoje samo posebni, a zlato... E zlato te upiše u knjigu besmrtnih.

U tom štivu nalaze se imena brojnih naših sportista, a od 16. avgusta 2016. godine i ime našeg rvača Davora Štefaneka!

Sedam leta prošlo je od tog fantastičnog dana u Rio de Žaneiru, a svi koji su tih dana bili u Brazilu uz srpske sportiste veoma dobro pamte to olakšanje koje se osetilo.

Trajale su Igre uveliko, a naši reprezentativci nikako nisu uspevali da stignu do medalje. Sve do tog 16. avgusta. Na današnji dan sve se promenilo!

Štefanek je izašao na borilište i sa 9:0 savladao Japanca Tomohiro Inouea, a za njima i tada aktuelnog prvaka sveta Nemca Franka Šteblera sa 6:2. Ušao je Davor tim trijumfom u polufinale i obezbedio prvu medalju u Riju.

Šmagi Bolkvadze iz Gruzije, u najavi nezgodan rival, koji bi mogao da napravi probleme našem asu i zaustavi ga na putu ka zacrtanom cilju. A Štefanek je danima unazad govorio da je cilj olimpijsko zlato.

Ispostavilo se da Bolkvadze ne može da parira našem asu, a konačnih 7:0 na semaforu govorilo je da će naš tim biti bogatiji za najmanje srebro. Do zlata je ostao samo još jedan korak. Finale.

A to finale sa Jermenom Migranom Atrjunanom bilo je za pamćenje. Nismo ni seli kako treba na tribine, a Štefanek je gubio sa 1:0. 

Vreme je teklo kao da ga neko juri. Očas posla smo ušli u poslednji minut borbe i delovalo je da san o zlatu polako beži. A onda poen za Davora! Poen, koji po pravilima, donosi medalje. Ako je nerešeno na kraju pobednik je onaj ko je poslednji poentirao!

 

 

Sada je vreme curkalo tako sporo da se činilo da stoji. Curkalo i iscurilo! Štefanek je olimpijski pobednik!

Na postolju trobojka i "Bože pravde" za šampiona! na licima osmesi, u srcima ponos! Posle toga je sve krenulo. Olimpijske igre Srbija je završila sa devet osvojenih medalja. Da se pamti!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike