Zvezda održala Skupštinu! Bilo 7 tačaka, ovo su najvažnije odluke!

15.11.2023

20:02

0

Autor: 24sedam

Prisustvovalo je 42 od 57 članova i ukinuto je predsedništvo kluba

Zvezda održala Skupštinu! Bilo 7 tačaka, ovo su najvažnije odluke!
Copyright KK Crvena zvezda

Održana je druga redovna godišnja sednica Skupštine KK Crvena zvezda i na njoj su između ostalog potvrđene neke ranije odluke, donete prošlog meseca.

Tako je na primer još jednom saopšteno da su Željko Drčelić i Živorad Vasić predsednik i potpredsednik Upravnog Odbora.

Saopštenje crveno-belih prenosimo u celosti.

- Redovnoj sednici koja je održana u Beogradu prisustvovalo je 42 od 57 članova Skupštine, a dnevni red sastojao se od 7 tačaka.

Nakon što je usvojen zapisnik sa prethodne Skupštine, Predsednik kluba (Nebojša Čović prim. aut) informisao je članove Skupštine o prečišćenom tekstu i izmenama Statuta. Takođe kooptirana su i dva nova člana u Skupštinu KK Crvena zvezda. Izmenama Statuta ukinuto je predsedništvo kluba, znatno veća ovlašćenja u radu imaće novi Upravni Odbor, i Kolegijum koji je osnovan i čine ga: Predsednik i potpredsednici Skupštine kao i Predsednik i potpredsednik Upravnog Odbora.

Jednoglasno je potvrđen izbor novog predsednika i potpredsednika Upravnog Odbora. Kao što je klub i najavio u zvaničnom saopštenju nakon prethodne sednice Predsedništva kluba, te funkcije obavljaće ugledni privrednici, Željko Drčelić i Živorad Vasić.

Mandat novog UO usuglašen je sa trajanjem mandata Skupštine i ostalih tela na tri godine.

Pod tačkom razno, predsednik kluba informisao je članove Skupštine o tekućim temama, finansijskim izveštajima, dnevnom poslovanju kluba, kadrovskim pitanjima vezanim za prvi tim, ali i rešenju velikog problema sa terminima u maloj sali "Beogradske arene" koji je u sredu definitivno rešen.

Tokom svog izlaganja izveštaja, predsednik kluba se zahvalio na ogromnoj pomoći predsedniku Republike Srbije, Vladi Republike Srbije, gradu Beogradu i naslovnom sponzoru, kao i kompaniji Telekom, jer bi bez njihove podrške, bez obzira na rekordan prihod od prodaje sezonskih i dnevnih karata, kao i od ugovora sa sponzorima svakodnevni rad kluba, praktično bio nemoguć - navedeno je u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike