Lazarevićeva defanzivna klinika na temu „Kako sam Vilbekina stavio u džep“!

15.11.2023

07:11

0

Autor: A. Š.

Košarkaš Crvene zvezde odigrao jednu od boljih partija u crveno-belom dresu i dao veliki doprinos u trijumfu nad Fenerbahčeom

Lazarevićeva defanzivna klinika na temu „Kako sam Vilbekina stavio u džep“!
Stefan Lazarević - Copyright MN Press

Dugo Zvezdini košarkaši nisu na evroligaškom nivou demonstrirali silu kao što su to uradili u utorak uveče protiv Fenerbahčea. Turski velikan doživeo je brodolom pred punim tribinama beogradske Arene, koje su svih 40 minuta mogle da uživaju u izdanju kompletnog Sferopulosovog tima.

Velika pobeda za nas. Konstantna utakmica na obe strane terena, možda i najkonstantnija od početka sezone, pogotovo što je Evroliga u pitanju. Sigurno da nam znači puno i daje nam vetar u leđa za naredne izazove – rekao je posle meča Stefan Lazarević.

Zvezdin košarkaš se složio sa mišljenjem mnogih da su on i saigrači prošle večeri odigrali najkonstantniji meč od starta sezone.

- I prethodnih utakmica smo imali, doduše periodično, delove u kojima smo igrali dobru odbranu i iz koje smo dobijali taj pozitivan rezultat, međutim, sigurno je utisak svih da je sinoć bila najkonstantnija i da se održavala 40 minuta.

Istakao je Lazarević, posle povreda Nejpira i Dos Santosa, značaj širine rostera kojeg poseduje Zvezde, a upravo je on dao veliki doprinos u, na kraju rutinskom, rušenju Fenera. 

Znači to, ali manje - više je u drugom planu. Uvek kažem da je najvažnije da moja ekipa pobedi i to je osećaj koji ispunjava više od svega. Drago mi je što je uticalo na krajnji rezultat – rekao je Zvezdin košarkaš, koji se posebno zahvalio publici koja je bila u Areni.

- Hvala navijačima, atmosfera je od početka sezone bila sjajna. Nadam se da će nas bodriti u nastavku, da će biti tu, i hvala im na podršci.

Osim napadačkog učinka, Lazarević je svoj primarni, defanzivni, posao odradio gotovo perfektno na jednom od najopasnijih Fenerovih aduta – Skotiju Vilbekibnu.

Teško je. Ja sam malo gabaritniji, on je malo niži, pokretan je, mobilan je, ima dobre kretnje, dobar šut, opasan je u svakoj situaciji.  Jednostavno, da mu se dosađuje i eto, da se ne oseća komforno u toku utakmice, pogotovo što igra u gostima - rekao je Stefan Lazarević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike