Teo stao pred novinare prvi put od dolaska u Zvezdu: Sam sebi stvaram pritisak!

14.11.2023

23:52

0

Autor: A. Š.

Maestralni plejmejker odigrao fantastičan meč protiv Fenerbahčea

Teo stao pred novinare prvi put od dolaska u Zvezdu: Sam sebi stvaram pritisak!
Miloš Teodosić - Copyright MN Press

Kada je Miloš Teodosić u turbo modu za Crvenu zvezdu nema brige. Najbolju potvrdu toga crveno-beli su dobili večeras, kada ih je maestralni plejmejker gotovo perfektno vodio do ubedljivog trijumfa protiv Fenerbahčea (87:56).

Fantastično izdanje protiv turskog velikana bacilo je sve stege sa leđa nekadašnjeg kapitena Srbije, koji je prvi put od dolaska u Zvezdu stao pred novinare posle meča.

- Bitna pobeda. Odlična utakmica za nas. Pre svega u odbrani smo odigrali sjajno, to je način na koji treba da je igramo u nastavku sezone i na to sam najponosniji – rekao je Teo, pa u dahu nastavio:

- Ne samo večeras, od početka sezone igramo dobro. Nismo imali sreće, nedostajalo nam je malo iskustva i malo znanja u nekim utakmicama. Pre svega mislim na Partizan i Žalgiris gde smo gubili bezveze. Treba da ostanemo pozitivni i da gledamo napred. To je pravi put.

Ubedljiv rezultat, ipak, nije kod iskusnog asa, stvorio lažnu sliku o kvalitetima Fenera.

- Nisu igrali na način na koji igraju generalno, ali sigurno im ni mi nismo dozvolili. Imali su malo lošiji dan, da budemo iskreni. Sigurno jedna od najboljih utakmica otkako sam ja u Zvezdi.

Već u četvrtak crveno-beli će ponovo na teren, ovoga puta u Atini protiv bratskog Olimpijakosa.

- Mi svakako moramo da treniramo, a mislim da većina igrača više voli da igra utakmice nego da trenira. Jeste da je teško, ali kako nama, tako i drugima. Treba da se privikavamo, profesionalci smo.

Posle nekoliko teških dana i ne baš lepih reči upućenih od strane navijača, deluje da su Zvezdine pristalice i Miloš Teodosić konačno na istim talasnim dužinama.

- Lepo je kada vidiš da neko ceni tvoje zalaganje, bacanje za loptu, emociju koju pokažeš u toku igre. To daje još veću energiju i motivaciju da pred svojim navijačima igraš što bolje – kazao je Teo, uz osvrt na povrede Nejpira i Jaga.

- To je već pet igrača koji su povređeni. To nije mala stvar i to je nešto što me iskreno brine, upravo zbog velikog broja utakmica i rotacija. Nadam se da će Šabaz moći da igra one tamo nedelje. Ustvari, ne znam. To je pitanje za doktora. Ne znam šta je sa Jagom. Skratila nam se rotacija.

Na kraju, Teodosić je dao očekivanja od povratka u dvoranu „Mira i prijateljstva“.

- Meni protivnički navijači ne stvaraju pritisak. Ja sam sebi stvaram pritisak da igram i dam svoj maksimum. Emotivno sam vezan za Olimpijakos i Atinu. Uvek sam voleo da idem i da igram dole... Nadam se da ćemo uživati u utakmici i da ćemo igrati na način na koji smo igrali večeras – kazao je Miloš Teodosić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike