Partizan ponovo šokiran u ABA ligi! Igokea u drami srušila Valjak sa vrha regiona!

12.11.2023

23:04

1

Autor: A. Š.

Crno-beli u Areni napravili lopšu uvertiru za duplo kolo Evrolige naredne sedmice

Partizan ponovo šokiran u ABA ligi! Igokea u drami srušila Valjak sa vrha regiona!
Aleksa Avramović na meču sa Igokeom - Copyright MN Press

Partizan je ponovo šokiran u AdmiralBet ABA ligi. Gotovo na identičan način na koji je poražen od Mege, Valjak je pred svojim navijačima razočarao i u duelu sa Igokeom - 91:89, upropastivši tako debi Bruna Kabokla u crno-belom dresu.

Igosi su potpuno zaslužili večerašnju senazciju. Više od 30 minuta su bili potpuni gospodari situacije na terenu, a u jednom trentuku su, sredinom treće deonice, pretili favorizovanom rivalu i žestokom blamažom. Ipak, Partizan je uspeo da nadoknadi minus 22 i da se izbori za napad za pobedu, koji je Kaminski prokockao promašenim, otvorenim, šutem za tri poena, posle čega su gosti uz malo sreće došli do lopte i poena Mudija za pobedu dve sekunde pre poslednjeg zvuka sirene.

Šamar dobijen od Mege očigledno nije bio dovoljna opomena crno-belima da se rivali u regionu neće pobediti sami od sebe. Ponovo je Valjak ušao tromo u meč, ponovo je kontra ritmom dozvolio rivalu da se raspuca i brzo stigne do dvocifrenog plusa, i ponovo je počeo da igra kada je voda bila žestoko preko glave.

Zatrpavali su gosti koš Partizana šutevima van linije 6.75. Sa svakom novom ubačenom trojkom Jeremića, Tanaskovića, Atića... delovalo je da obruč izabranicima Vlade Jovanovića postaje sve širi, pa su Igosi sa četiri uzastopna ubačena šuta za tri u 24. minutu došli do 60:39, a ubrzo potom i do maksimalnih 68:46.

I tek tada su crno-beli shvatili da klize u provaliju iz koje nema povratka. Tek tada su agresivnost u odbrani podigli na evroligaški nivo, ali ih je ogroman zaostatak terao i na neka brzopleta rešenja u napadu, iz kojih su izlazile izgubljene lopte u nizu u momentima kada su crno-beli počeli da tope ogroman minus.

Kada je sve delovalo izgubljeno za Partizan, gotovo ni od kuda se pojavio Uroš Trifunović i sa dve vezane trojke pogurao crno-bele ka izjednačenju koje je sam doneo lakim poenima posle presečene lopte na polovini gostiju, nepun minut pre poslednjeg zvuka sirene. Uspeli su izabranici Željka Obradovića potom da odbrane napad, da iskreiraju potpuno otvoren šut Kaminskom za tri, koji je američki centar promašio, posle čega je usledila potpuna drama.

Ledej se izborio za mrtvu loptu u duelu sa Mudijem, bio i viši u skoku, ali nije uspeo da je ubaci u ruke nekom od svojih saigrača, već je poslao ka autu. Gosti su tada bili spretniji, uspeli da pokupe najvavažniju ničiju loptu na meču, posle čega je ona došla do Mudija, a ovaj poentirao dve sekunde pre kraja. Posle tajm auta Obradovića, Jaramaz je loptu iz auta bacio u ruke Igosima, pa je tako otišla i poslednja šansa Partizana da izbegne drugi regionalni poraz ove sezone.

PARTIZAN: Vukčević 3, Ledej 16, Avramović 7, Koprivica 2, Smailagić 6, Jaramaz 2, Naneli 7, Trifunović 15, Anđušić 13, Ponitka 8, Kaminski 8, Kaboklo 2.

IGOKEA: Kondić 7, Bošković 2, Atić 14, Delalić, Tanasković 17, Stanković, Nakić 3, Nikolić 10, Milosavljević 12, Marić 2, Jeremić 17, Mudi 7.

AdmiralBet ABA liga, 7. kolo

Petak

Borac - Studentski centar 87:78

Subota
FMP - Cedevita Olimpija 84:96
Budućnost - Split 72:58

Nedelja
Zadar - Crvena zvezda 74:81
Mornar - Mega 65:99
Partizan - Igokea 89:91

Ponedeljak
Krka - Cibona 18.00

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

40. MINUT - Nikolić ubacuje dva bacanja i čuva Igosima plus pet na minut i 55 sekundi pre kraja - 89:84. Ledej na drugoj strani uzvraća na isti način. Tanasković pravi faul u napadu. Partizan ima napad na minut i 20 sekundi na minus tri. Posle promašene trojke Kaminskog, Partizan se izborio za ekstra posed iz kojeg je Ledej izvukao dva bacanja. Ubacio je jedno, Igokea vodi 89:87 na 59.8 sekundi pre kraja. Partizna je ukrao loptu u prenosu gostima, Trifunović je poentirao, nerešeno je na 50 sekundi pre kraja - 89:89. Odbranio se Partizan i ima napad na 35.7 sekundi pre kraja. Kaminski je promašio trojku, mrtva lopta na 15 sekundi pre kraja. Lopta je završila u rukama Igosa, Mudi je poentirao iz prodora, dve sekunde pre kraja. Obradović traži tajm aut. KRAJ! Igokea je pobedila Partizan 91:89.

38. MINUT - Partizan je na minus pet posle dve vezane trojke Trifunovića - 84:79, 37. minut. Tanasković je polovičan sa linije penala. Naneli ubacuje tri penala, Partizan je na posedu minusa - 85:82. Na dva minuta i 20 sekundi pre kraja Tanasković ubacuje dva bacanja 87:82. U završna dva minuta četvrte deonice ulazi se sa 87:84 posle poena Trifunovića iz ofanzivnog skoka. 

MN Press
 

 

36. MINUT - Atić promašuje trojku, a na drugoj strani Anđušić ubacuje dva penala - 82:70. Dva napada Partizan gubi loptu na minus 12, što na drugoj strani poenima iz prodora kažnjava Milosavljević - 84:70. Važnu trojku za crno-bele ubacuje Kaminski - 84:73 na isteku 36. minuta. 

34. MINUT - Jeremić ubacuje trojku, posle čega Jaramaz promašuje dva bacanja. Na sedam i po minuta pre kraja Igokea vodi 82:64 i ima napad. Jeremić promašuje trojku. Anđušić još jednom gubi loptu, ali na drugoj strani Mudi promašuje za tri. Ledej vezuje četiri poena, Partizan je prišao na 82:68 na isteku 34. minuta. Jovanović zove minut odmora.

MN Press
 

32. MINUT - Na trojku Anđušića, sa tri poena odgovara na drugoj strani Milosavljević - 79:60. Ledej ubacuje dva penala, a potom Jaramaz krade loptu Mudiju i iznudio nesportsku ličnu grešku. Ubacio je bek Partizana dva penala, a potom Anđušić promašuje trojku - 79:64.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Posle promašene trojke Smailagića, na drugoj strani poentira Nikolić - 74:52. Ponjitka ubacuje dva penala. Na kraju treće deonice Igokea vodi protiv Partizana 76:57.

MN Press
 

28. MINUT - Smailagić gubi loptu posle čega gosti u kontri zakucavaju za plus 22 - 68:46. Između trojki Ledeja i Smailagića Kondić je poentirao za goste. Tanasković poenima iz reketa čuva Igosima plus 20 na isteku 28. minuta - 72:52.

26. MINUT - Seriju gostiju 12:0 poenima prekidaju Ledej i Ponjitka posle ofanzivnog skoka. Sada Jovanović traži minut odmora - 60:43, posle kojeg Nikolić poentira iz ekstra napada - 62:43. Crno-beli gube loptu, a Nikolić na drugoj strani ubacuje jedno od dva slobodna bacanja. Smailagić postiže trojku, ali na drugoj strani vraća je Tanasković - 66:46. 

24. MINUT - Mudi postiže trojku, a posle promašaja Nanelija, i Tanasković ubacuje šut van linije 6.75. Igosi u 23. minutu vode 54:39. Obradović mora da reaguje tajm autom, posle kojeg Avramović dobija rampu u reketu gostiju. Jeremić ubacuje 11. trojku za Igokeu. Avramović gubi novu loptu, a na drugoj strani Tanasković to kažnjava trojkom. Igokea je nadomak senzacije u Areni - 60:39. Željko Obradović je iskoristio i drugi tajm aut u drugom poluvremenu.

MN Press
 

22. MINUT - Dva minuta su gosti bez poena u nastavku meča, ali Partizan propušta prilike da uhvati priključak pošto je jedini koš u nastavku meča postigao Avramović iz prodora. Posle trojke Trifunovića crno-beli na isteku 22. minuta prilaze na 48:39.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Posle prokockanog napada Partizana, Jeremić ubacuje trojku i donosi gostima novi najveći plus - 45:32 u 19. minutu. Seriju gostiju 8:0 poenima sa linije penala prekida Ledej. Kondić na drugoj strani postiže poene iz ofanzivnog skoka - 47:34. Na kraju prvog poluvremena Igokea vodi 48:34.

18. MINUT - Seriju Partizana 7:0 sa pet vezanih poena prekida Atić i vraća Igokeu na dvocifrenu prednost pred završna dva minuta prvog poluvremena - 47:37. Tajm aut traži Obradović.

MN Press
 

16. MINUT - Ponovo Jeremić vraća trojku na trojku, ovoga puta pošto je prethodno Vukčević bio precizan van linije 6.75 - 34:25. Vukčević pravi nesportski faul, Nikolić polovičnim učinkom sa linije penala dolazi do prvog dvocifrenog plusa večeras - 35:25. Vukčević pravi treću ličnu grešku na polovini druge deonice, Mudi sa linije penala povećava plus gostiju na 37:25. Imali su Igosi napad na plus 12, što trojkom kažnjava Kaminski - 37:38.

14. MINUT - Na trojku Anđušića, trojkom uzvraća Jeremić - 28:20. Kaminski postiže svoje prve poene na meču, na drugoj strani Milosavljević poentira uz faul i ubačenim dodatnim bacanjem vraća Igokeu na dosad najvećih plus devet u 14. minutu - 31:22.

MN Press
 

12. MINUT - Na startu druge deonice Kaboklo postiže prve poene u dresu Partizana, na drugoj strani Kondić ubacuje trojku. Kaboklo na svojoj polovini pravi faul u napadu, a potom Bošković zakucava na najveću prednost gostiju u dosadašnjem toku meča - 23:14. Obradović traži prvi tajm aut na meču u 11. minutu. Naneli ubacuje prvu trojku za crno-bele večeras - 23:17. Na isteku 12. minuta Igokea vodi 25:17 posle duge dvojke Milosavljevića.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Posle dva od tri ubačena bacanja Jeremića Igosi u 9. minutu povećavaju plus na 18:12. Na kraju prve deonice Igokea vodi 18:12.

8. MINUT - Nakić ubacuje trojku za vođstvo Igosa 10:6 u 7. minutu. Ponjitka lakim poenima prekida poenterski post crno-belih, gostima plus četiti sa dva ubačena penala čuva Atić. Posle poena Avramovića za 14:12 na parketu se, uz velike aplauze sa tribina, našao Bruno Kaboklo. U završna dva minuta prve deonice ulazi se s vođstvom Igosa 16:11.

MN Press
 

6. MINUT - Malo poena na startu meča, prilično usporeno su ušli u meč, pre svega, crno-beli. Više od dva minuta se igra bez koša - 7:6 vodi Igokea.

4. MINUT - Prvo izjednačenje na meču donosi Avramović sa dva ubačena penala, pošto je prethodno polovičan na drugoj strani bio Atić. Poenima Trifunovića u kontri Partizan prvi put vodi, ali samo kratko, pošto Atić pogađa još jednu trojku - 7:6.

MN Press
 

2. MINUT - Posle skoro dva minuta igre, prve poene i to trojku, postiže Jošilo. Na drugoj strani Valjak sa nule pomera Koprivica - 3:2.

- U sastavu Partizana večeras nema Pi Džej Doužera.

- Uoči prvog podbacivanja lopte u Areni je održan minut ćutanja u čast danas preminulog legendarnog napadača Partizana i člana crno-belih beba Mustafe Hasanagića.

 

 

- Pohvalili su se crno-beli da će večeras imati i specijalne goste u Areni.

- Zanimljiv detalj su najavili iz Partizana uoči večerašnjeg meča. Anđušić i drugovi neće igrati u crno-belim dresovima iz sjajnog razloga.

- Crno-beli tradicionalno imaju sjajnu podršku kada odu u Laktaše, zbog čega su odlučili da večeras počaste sve navijače koji budu došli iz Republike Srpske.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike