Sferopulos srećan zbog Nedovića, brine ga Hanga: U ponedeljak ide na magnetnu rezonancu!

05.11.2023

21:50

0

Autor: A. Š.

Grčki strateg zadovoljan pobedom u derbiju kola AdmiralBet ABA lige protiv Budućnosti

Sferopulos srećan zbog Nedovića, brine ga Hanga: U ponedeljak ide na magnetnu rezonancu!
Janis Sferopulos - Copyright MN Press

U samo četiri dana Crvena zvezda je u potpunosti zalečila rane zadobijene porazima u dva uzastopna večita derbija od Partizana. Najpre je u Evroligi savladan Bajern, a večeras je u Areni, u derbiju 6. kola AdmiralBet ABA lige, pala i Budućnost.

Želim da čestitam igračima na pobedi. U situaciji smo da gradimo igru, ali kako to radimo, moramo da pobeđujemo, to je najvažnije. Moramo da igramo bolje i da budemo konzistentniji – rekao je posle meča trener crveno-belih Janis Sferopulos, pa dodao:

- Ovo je bila jedna od naših najboljih napadačkih utakmica, dali smo 95 poena, delili smo loptu, imali smo 71% za dva, 50% za tri, 89% sa bacanja i 23 asistencije. Defanzivno nismo srećni. Moramo to da popravimo. Dopuštamo neke lake poene koji su jeftini i koji nas koštaju. Kada smo poveli sa 17 poena, kao da smo stopirali sa igranjem dobre košarke. Srećni smo zbog pobede, ali znamo da možemo da igramo bolje - rekao je Sferopulos.

Vratio se večeras u tim, i to na sjajan način, Nemanja Nedović, ali crveno-beli ponovo imaju razloga za zabrinutost, ovoga puta zbog Adama Hange.

- Sećate se da je Adam imao udarac u koleno u jednom od prošlih mečeva u Evroligi i zbog toga je bio van terena. Imao je iritaciju tokom igre večeras, proveriće ga doktori, uradiće magnetnu rezonancu sutra i znaće se više toga. Zbog Nedovića sam srećan, on je važan za nas, radio je sve vreme da bi se vratio i bio onakav kakav je bio danas. Mnogo nam je pomagao.

Istakao je Sferopulos da njegov tim nema psihološki problem, a pohvalno je govorio i o izdanju Majka Tobija, koji je posebno impresivan bio u prvom poluvremenu.

- Srećan sam zbog Majka, znamo da ima talenta, dugačak je, može da igra odbranu. Ovo je bio njegov prvi dobar meč od kako sam ovde, očekujem isti napor od njega, možda ne mora da da 23 poena, ali želimo da bude aktivan sve vreme. To je mentalitet i značenje tima. Jedno veče jedan igrač može da igra dobro, drugo veče neko drugi. Svi su bitni za ovaj tim. Očekujem da svi daju maksimum svaki put kada su na terenu.

Neizbežno je bilo pitanje i o partiji najzvučnijeg pojačanja Šabaza Nejpira.

- Mislim da je pozitivno kako je Šabaz prišao meču večeras i srećan sam što pomaže timu uvek sa svojim nastupima, ne samo poenterski, nego igrajući za ostale. Verujem da će se poboljšavati svakog dana, on je igrač koji može da da dodatni puš ekipi. Naći će još više samopouzdanja, danas je odigrao veoma dobru utakmicu - dodao je Sferopulos.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike