Velika pobeda, važniji derbi od onog u Evroligi! Aleksa priznao da je bilo teško bez kapitena i Mateuša, pa istakao šta je presudilo

31.10.2023

08:23

0

Autor: A. S.

"Vratlii smo se na pobednički kolosek i u Evroligi i u ABA ligi"

Velika pobeda, važniji derbi od onog u Evroligi! Aleksa priznao da je bilo teško bez kapitena i Mateuša, pa istakao šta je presudilo
Aleksa Avramović - Copyright 24sedam

Košarkaši Partizana upisali su i drugu pobedu nad večitim rivalom Crvenom zvezdom sa samo nekoliko dana razmaka, a nakon prve koja je bila u dramatičnom finišu u Evroligi, sinoć je ostvaren trijumf u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi rezultatom 98:87.

Posle meča, ljubimac navijača crno-belih i jedan od junaka ovog meča, Aleksa Avramović govorio je o važnosti ove pobede.

- Bio je mnogo bitniji derbi nego onaj u četvrtak, velika pobeda, vratlii smo se na pobednički kolosek i u Evroligi i u ABA ligi. Derbi nosi posebnu draž, kontrolisali smo meč od prvog momenta, Zvezda je najviše prišla na šest razlike. Posle toga smo imali pametne napade, spuštali smo lopte na Frenka, koji je lako rešavao 'mismeč' situacije, uvodio ih u problem sa faulovima i pogađao bitne penale. Posle toga smo odigrali dobre odbrane, rutinski smo pobedili, na kraju je otišlo i na maksimalnih 11 u poslednjoj četvrtini - rekao je Avramović posle utakmice.

Partizan je i na ovom susretu bio uskraćen neigranjem kapitena Kevina Pantera, ali i Mateuša Ponjitke.

- Naravno da nam je bilo teško, ne sam bez Kevina, već i bez Mateuša, Kevina... Koga god da nema, moramo da nađemo ekstra motivaciju i energiju da povučemo. To je danas bio Frenk, Pi-Džej, Trifa, Jare... Zek je pogodio bitan šut... Imao sam i dobrih i loših šuteva.

Na kraju meča, prilikom pozdravljanja, primetno je bilo i prijateljsko "koškanje" sa Nemanjom Nedovićem.

- Nedović i ja? To nije ništa bre... To su sve interne stvari, šta vam je - dodao je organizator igre crno-belih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike