Jokićev šoutajm u Oklahomi! Vasa i Poku osetili svu moć Denvera! (VIDEO)

29.10.2023

22:42

0

Autor: A. Š.

Šampion se prošetao kroz jedno od najneugodnijih gostovanja u NBA ligi

Jokićev šoutajm u Oklahomi! Vasa i Poku osetili svu moć Denvera! (VIDEO)
Nikola Jokić - Copyright Profimedia

Šampion se tek zagreva, ali je i takav za pojedine rivale u NBA ligi, očigledno, bauk. Denver je silovito ušao u novu sezonu, vezao tri pobede iz isto toliko mečeva i večeras u Oklahomi domaćinu održao čas košarke - 128:95 (34:23, 35:28, 28:24, 31:20).

Očekivali su mnogi uzbudljivo nedeljno veče, spremili se da uživaju u srpskom derbiju, međutim od toga nije bilo ništa. Ni činjenica da su na otvaranju sezone upisali dva trijumfa na gostovanjima, čak ni to što su večeras prvi put izašli pred svoje navijače u tek započetoj takmičarskoj godini, Oklahominim košarkašima nisu bili dovoljan motiv da, ako ništa, budu barem što duže konlurentan rival Jokiću i drugovima.

Ali, zato motiva nije nedostajalo najboljem srpskom košarkašu. Odigrao je Jokić još jednu maestralnu partiju, sa 22 poena u prvom poluvremenu bio je ubedljivo najzaslužniji za, već tada viđenu, pobedu, a kada su mu se u trećem kvartalu pridružili Marej, Porter i Gordon, Meloun je dobio priliku da u završnom kvartalu u potpunosti obaveza na parketu oslobodi nekadašnjeg dvostrukog uzastopnog MVP-ja najjače lige na svetu.

S druge strane, Tanderi bez potpuno odustne i odsečene prve zvezde tima Šeja Gildžusa Aleksandera nisu mogli više. Ulaskom srpskog reprezentativca Vase Micića na početku druge četvrtine, Oklahoma je uspela da poveže nekoliko kvalitetnih napada i da odustvo Jokića sa parketa materijalizuje prilaskom na jednocifreni zaostatak, međutim, kada je osetio da bi meč mogao da ode u neželjenom pravcu Meloun je ekspresno na teren vratio "Džokera" koji se potrudio da domaćin brzo izgubi iluziju da bi mogao da saplete šampiona. 

Micić je za 14 minuta na parketu postigao dva poena i imao tri asistencije, dok je Pokuševki za isti vremenski interval ubacio jedan poen i ostvario isto toliko skokova.

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

48. MINUT - KRAJ! Denver je pobebio Oklahomu 128:95!

46. MINUT - U završna dva minuta meča Denver ulazi s vođstvom 123:93.

44. MINUT - Već duže vreme igra se bez ikakvog intenziteta, praktično bez odbrana na obe strane. Evidentno je da svi akteri na terenu samo čekaju poslednji zvuk sirene - 116:84.

42. MINUT - Odavno je sve poznato u Oklahomi što se tiče pobednika meča, i iščekuje se samo konačan rezultat. Na isteku 42. minuta Dever vodi 113:82.

40. MINUT - Novom serijom 10:2, (šest poena Mareja) Denver dolazi i do plus 30 - 109:79. Polovičnim učinkom sa penala seriju Nagetsa prekida Pokuševski.

38. MINUT - Na startu poslednje deonice priliku je ponovo na parketu dobio Vasa Micić, a Oklahoma završni kvartal otvara sa još četiri poena u minusu. Posle 38. minuta košarke Denver vodi 103:77. Na terenu se našao i Pokuševski.

TREĆA ČETVRTINA

36. MINUT - Ono što je moglo da se nasluti posle prvog poluvremena, na kraju treće deonice može da se potvrdi. Denver će ostati neporažen posle tri uvodna kola NBA lige, a samo je pitanje s kojom razlikom će Oklahoma doživeti prvi neuspeh. Na kraju pretposlednjeg kvartala Nagetsi vode 97:75.

34. MINUT - U završna dva minuta treće deonice ulazi se s vođstvom Denvera 95:72.

32. MINUT - Razigrali su se Nagetsi u trećoj deonici, Jokiću su se ofanzivno pridružili Marej, Porter i Gordon, pa na isteku 32. minuta Oklahoma ima novi najveći minus - 90:67. Seriju Nagetsa 10:2 polovičnim učinkom sa penala prekida Vigins.

30. MINUT - Na trojke Gidija i Dorta, trojkama na drugoj strani odgovaraju Marej i Porter, pa na isteku 30. minuta Denver čuva velikih plus 20 - 85:65.

28. MINUT - Na Jokićev šou Oklahoma odgovara sa osam uzastopnih poena i posle prvog koša iz igre Gildžusa Aleksandera, posle 0-10, prilaze na 73:59. Seriju domaćih prekida, a ko drugi, Nikola Jokić - 75:51.

26. MINUT - Tamo gde je stao u prvom, Jokić je nastavio u drugom poluvremenu. Sa nova četiri poena srpski as je Denveru doneo novu najveću prednost večeras - 73:51.

DRUGA ČETVRTINA

24. MINUT - U 23. minutu Jokić ubacuje i trojku. Denver je u finišu druge četvrtine na ogromnih 65:49. Na poluvremenu Nagetsi vode protiv Oklahome 69:51, uz 22 poena Nikole Jokića. 

 

 

22. MINUT - Čim se Jokić vratio na parket, Denver se vratio na bezbednu distancu u odnosu na Oklahomu. Posle 15. poena (osam skokova i četiri asistencije) Nagetsi u 23. minutu odlaze na plus 13 - 60:47. U završna dva minuta prvog poluvremena Denver ulazi s vođstvom 62:49.

20. MINUT - Trojkom Portera i sa dva ubačena penala Jokića Denver se vraća na dvocifrenu prednost - 54:43, posle nekoliko prokockanih napada Oklahome.

18. MINUT - Morao je Meloun da vrati Jokića na parket, ali je u seriju promašaja ušao Porter. Domaćin to koristi da serijom 8:2 priđe na "samo" minus šest - 45:39. Posle poena, Vasa je upisao i asistenciju za Holmgrena, koji je dosad prva napadačka opcija Oklahome (devet poena). Na isteku 18. minuta Denver vodi 47:41.

16. MINUT - Prve poene na meču postiže i Vasa Micić. Ne blista Denver bez Jokića u petorci na startu druge deonice, ali uspeva da održi dvocifrenu prednost. U 16. minutu, Nagetsi vode 43:33.

14. MINUT - Od starta druge deonice na parketu je i Vasa Micić. Lakim poenima Mareja i Portera Denver u 13. minutu dolazi do novog maksimalnog plusa 38:23. Oklahoma odgovara mini serijom 6:0 i posle trojke Valasa prilazi na minus devet - 38:29.

PRVA ČETVRTINA

12. MINUT - Na kraju prve četvrtine Denver vodi 34:23, posle trojke Džeksona u poslednjim sekundama. Jokić zasad ima devet poena i pet skokova, dok je na drugoj strani prva zvezda Nagetsa Šej Gildžus Aleksander postigao samo jedan poen i posle prvih 12 minuta meča još nema koš iz igre.

10. MINUT - Dok se čeka ulazak Micića, na terenu u dresu Oklahome se pojavio jedan od najtalentovanijih srpskih, ali i svetskih, košarkaša Aleksej Pokuševski. Na seriju Denvera 8:0 sa pet veznih poena odgovara Oklahoma, razlika je na ulasku u završna dva minuta prve deonice ponovo jednocifrena - 29:20.

8. MINUT - Sredinom prve deonice Denver kreće da se odlepluje od Oklahome. Na trojku Portera, sa 2+1, pa poenima posle ofanzivnog skoka se nadovezuje Jokić i  u 7. minut meča Nagetsi imaju prvu dvocifrenu prednost na meču - 23:11. Posle osam minuta košarke Denver vodi u Oklahomi 25:15.

 

 

6. MINUT - Traži se Šej Gildžus Aleksander ofanzivno na početku meča, a za to vreme Marej i Gordon vode Denver do, dosad najvećih, plus šest - 15:9. 

4. MINUT -  Porter je preuzeo Jokićevu ulogu, sada je on postigao četiri poena i uz malu pomoć Gordona i Mareja dovodi Denver do četiri poena viška na isteku 4. minuta igre - 11:7.

2. MINUT - Jokić je već na startu krenuo da dominira, vezao je prva četiri poena na meču. Mini seriju najboljeg košarkaša sveta sa pet vezanih poena je prekinuo Holmgren.

 

 

- Oklahoma večeras igra prvi meč pred svojim navijačima u sezoni, što će im sigurno biti motiv više da probaju da uzmu skalp šampionu.

- Uoči prvog derbija u tek započetoj takmičarskoj godini na društvenim mrežama se pojavio i simpatični crtani film sa Jokićem i Lebronom Džejmsom.

- Posle premijerne pobede u sezoni protiv LA Lejkersa i jedan od najvećih Jokićevih kritičara je promenio ploču i priznao da je Srbin već sada legenda NBA lige.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike