Milutinov ispisuje istoriju Olimpijakosa! Pitanje je trenutka kada će postati najbolji svih vremena!

23.10.2023

19:30

0

Autor: A. Š.

Srpski centar u drugom mandatu u dresu pirejskog velikana došao nadomak velikog dostignuća

Milutinov ispisuje istoriju Olimpijakosa! Pitanje je trenutka kada će postati najbolji svih vremena!
Nikola Milutinov - Copyright Profimedia

Vratio se letos Nikola Milutinov u Olimpijakos kao jedan od najzvučnijih transfera u Evroligi i već na startu sezone pokazao koliko znači ekipi Jorgosa Barcokasa.

U isto vreme, srpski reprezentativni centar drugi mandat u dresu pirejskog velikana koristi da svoje ime dodatno utisne u klupsku istoriju, a minulog vikenda u pobedi protiv Kolososa na Rodosu došao je nadomak velikog dostignuća i samo je pitanje trenutka kada će ga i ostvariti.

Naime, Milutinov je sa četiri defanzivna skoka stigao do brojke od 341 uhvaćene lopte u fazi odbrane, popevši se tako na drugo mesto večne liste inostranih košarkaša Olimpijakosa u ovoj statističkoj kategoriji, a ispred sebe ima još samo Španca Ignasija de Migela, koji se već dve decenije „šepuri“ kao najbolji strani defanzivni skakač u istoriji crveno-belih.

De Migel je dres Olimpijakosa nosio od 1999. do 2003. godine i za to vreme „pokupio je“ 355 skokova u fazi odbrane, pa je samim pogledom na brojke potpuno jasno da je samo pitanje vremena kada će u tekućoj sezoni Milutinov zauzeti njegovo mesto.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike