Američki mediji nastavljaju da potcenjuju Jokića: Nije najbolji na svetu! Smejaćete se kad pročitate objašnjenje

12.10.2023

15:43

0

Autor: P.K.

Stvarno smešno obrazloženje zašto Srbin nije na prvom mestu

Američki mediji nastavljaju da potcenjuju Jokića: Nije najbolji na svetu! Smejaćete se kad pročitate objašnjenje
Nikola Jokić - Copyright Profimedia

Američki mediji, za razliku od profesionalaca, nikako da nauče. Ni posle dve uzastopne MVP titule, a svi znamo da je trebalo da bude tri, pošto je odveo Denver do prve NBA titule u istoriji, opet se Nikola Jokić potcenjuje.

Američki ESPN, vodeća sportska medijska kuća u SAD, objavila je svoju godišnju rang-listu 100 najboljih košarkaša u ligi. I na kom mestu je panel "eksperata" stavio Jokića?

Na drugu, naravno.

Ruku na srce, oni su se bavili predviđanjima, jer su spisak sastavljali odgovorom na pitanje "Koji igrač će biti bolji u sezoni 2023/24". U tom predviđanju, za njih je na prvom mestu – Janis Adetokumbo.

Naravno, Janis je takođe jedan od najboljih košarkaša na svetu, takođe je dva puta bio MVP, njih dvojicu zaista dele nijanse. Ali, ima i stvari koje su jasan faktor: Milvoki je ispao u prvoj rundi plej-ofa, a Adetokumbo, kakva god sila bio na terenu, a jeste sila, nije redefinisao poziciju na kojoj igra kao što je to uradio Jokić.

A kad se pogleda objašnjenje, onda stvari postaju još bizarnije. U obrazloženju prve pozicije, navodi se da će Janis prvi put igrati sa nekim superstarom, pošto je u tim došao Dejmijan Lilard.

Najvažnije pitanje je – kako će Janis i Lilard funkcionisati?

A onda pogledate zašto je Jokić broj 2:

- Koji će rekord sledeći pasti? Jokić radi mnogo stvari na elitnom nivou, ali on ispisuje i menja istoriju svojim tripl-dabl čarobnjaštvom. Kada suparnički treneri troše najviše vremena u analizi njega, Jokić rastura odbrane na komade, i beleži prosečno 30 poena, 13,5 skokova i 9,5 asistencija u plej-ofu. Njegovih 10 plej-of tripl-dablova su najviše u doigravanju ikad. Jokić je predvodio Nagetse u poenima, skokovima i asistencijama šest sezona uzastopno, više nego ijedan igrač u istoriji.

I još:

- Bek iz Kuće slavnih Ajzea Tomas rekao je da se mora razmotriti da li je Jokić najbolji košarkaš na planeti posle njegove plej-of serije. Tomas je Jokića stavio i u kategoriju "legendarnih". A i dalje ima prostora za napredak, kao što je trener Majkl Meloun rekao na okupljanju. Ako popravi odbranu i možda bude agresivan u šutu za tri – u plej-ofu je pogađao trojke 46,1 odsto – Jokić bi mogao da sakupi još trofeja, drugu uzastopnu titulu i konačno broj 1 na rang-listi.

I sad, kako tumačiti ovakve salve pohvala sa pitanjem "kako će igrati sa Lilardom?" i objasniti zašto je ovo drugo na prvom mestu, osim potcenjivanjem američkih novinara?

Što se tiče ostalih mesta, akteulni MVP Džoel Embid je treći, pa slede: 4. Luka Dončić, 5. Stefen Kari, 6. Džejson Tejtum, 7. Kevin Durent, 8. Šai Gildžes-Aleksander, 9. Lebron Džejms, 10. Entoni Dejvis.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike