Ameri ispravljaju grešku, Nikoli se veruje! Najbolji centar lige oko koga bi mnogi gradili franšizu!

11.10.2023

08:41

0

Autor: A. S.

Operativci veruju da će ove godine uzeti treći MVP trofej

Ameri ispravljaju grešku, Nikoli se veruje! Najbolji centar lige oko koga bi mnogi gradili franšizu!
Nikola Jokić po osvajanju NBA lige - Copyright AP Photo/David Zalubowski

Dok se čeka na početak nove NBA sezone, u Americi su izgleda shvatili kakav propust su načinili kada su u prošloj sezoni MVP titulu dodelili Džoelu Embidu, a ne Nikoli Jokiću. Već nakon finala, srpskom centru je uručeno priznanje za najboljeg košarkaša finalne serije, što ne umanjuje grešku koja je načinjena.

Ipak, sada kada je ostalo manje od dve nedelje do prvog meča u novoj sezoni, i to između aktuelnog šampiona Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa, neki od najznačanijih operatiavaca najkvalitetnije lige sveta učestvovali su u tradicionalnoj anketi pred početak sezone.

Iako bi mnogi najradije izbegli tu temu, Nikola Jokić je bio u centru pažnje.

Kada su prebrojani glasovi generalnih menadžera NBA timova, shvatili su ko je najbolji, Jokić je pokupio priznanja u kategoriji - najbolji strani igrač, najbolji centar, najinteligentniji igrač lige, a istakli su i da niko nema bolja dodavanja od Jokića, kao i da bi oko njega gradili ekipu.

Takođe, više od polovine je sigurna da će Jokić u predstojećoj sezoni uzeti treću MVP titulu!

Na pitanje ko će naredne sezone osvojiti MVP priznanje, 43 odsto glasova bilo je na račun Nikole Jokića, dok mu glavnog konkurenta vide u Janisu Adetokumbu, a solidne šanse imaju i Džejson Tejtum i Luka Dončić.

Veliku prednost imao je Jokić i na pitanje - sa kojim bi igračem voleli da otpočnete stvaranje nove franšize. Somborac je dobio 33 odsto glasova, dok je sledeći francuski vunderkind Viktor Vembanjama koji je za sada samo igrao na pripremama za San Antonio Sparse, ali je jasno koliko se od njega očekuje.

Na pitanje ko je najbolji centar NBA lige, Jokić je bio dominantan - čak 93 odsto glasova bilo je na konto srpskog centra, dok su preostalih sedam odsto podelili Entoni Dejvis i Džoel Embid.

80 odsto glasova za najboljeg stranog igrača u NBA pripalo je Srbinu, a NBA operativci smatraju da nema inteligentnijeg igrača od Nikole u najjačoj ligi sveta. Čak 50 odsto glasova otišlo je na njegov račun.

Apsolutna dominacija srpskog centra i pravi pokazatelj njegovog kvaliteta.

Inače, generalni menadžeri nisu imali prava da glasaju za svoje igrače i timove, pa je bilo interesantno i u šampionskoj trci. 33 odsto da će biti šampioni, imaju i Nagetsi i Boston Seltiksi. 

Na kraju, u anketi je bilo i jednog zanimljivog pitanja, ko je najbolji strani igrači van NBA, a najviše glasova dobio je Nikola Mirotić, 37 odsto, deset manje pripalo je Ediju Tavaresu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike