Jokić doveo legendarnog trenera u Sombor! Bivši trener Partizana vodi njegov klub u KLS

10.10.2023

22:27

0

Autor: P.K.

Džoker je uveo "Struju"

Jokić doveo legendarnog trenera u Sombor! Bivši trener Partizana vodi njegov klub u KLS
Nikola Jokić - Copyright Profimedia

Nikola Jokić ulaže mnogo u svom Somboru, ali ne samo štalu, već i u košarku. On je osnovao klub KK Džoker, nazvan po njegovom nadimku, a taj klub je prošle sezone izborio promociju u KLS.

Ipak, posle dva poraza na početku sezone, Džoker je smenio trenera, a umesto Nebojše Vagića, kormilo je preuzeo iskusni Željko Lukajić!

Popularn "Struja" je sa Partizanom osvojio Kup SRJ, sa Hemofarmom ABA ligu i igrao je polufinale tadašnjeg ULEB Kupa, drugog po snazi takmičenja u Evropi. Radio je i u Bugarskoj, tamo je uzeo duplu krunu.

- Trudiću se da se i svojim radom zahvalim na dobrodošlici, jer je to prevashodno želja i cilj svih, a i moja obaveza da probam da pomognem svojim iskustvom i znanjem jednoj lepoj priči, koju su započeli ljudi iz košarke i koji hoće da naprave nešto i prezentuju ovaj divan grad, da ide pravim putem i uzlaznom putanjom. Prvi utisci su grad pun zelenila, lepote i da postoje jako dobri uslovi za rad. Na nama je da u hodu radimo, gledamo šta je to dobro i da ga usavršavamo, šta je loše da ispravimo, da dodajemo još veći kvalitet. Ono što me raduje je i što me je opredelilo da lagano donesem ovakvu odluku je način na koji je klub organizovan i kompletni uslovi. Uslovi koje ja posebno volim su deca, selekcija, dovođenje i pravljenje igrača. Nadamo se da će biti još velikih asova, poput čoveka koji je ovde rođen – Nikole Jokića. A drugi je veliki koji je ovde rođen – tu je i Žućko, da ga ne zaboravimo. Prema tome, geni i koreni postoje - rekao je Lukajić, po dolasku u Džoker.

Pogledajte Lukajićevu karijeru u fotografijama:

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike