Svaki poen vredi više u gradu sportskih velikana: Emotivni doček za Davidovca u OŠ „Petar Petrovič Njegoš“ (FOTO/VIDEO)

29.09.2023

13:49

0

Vredno trenirajte, budite uporni i istrajni u sportu poručio Dejan budućim košarkaškim asovima

Svaki poen vredi više u gradu sportskih velikana: Emotivni doček za Davidovca u OŠ „Petar Petrovič Njegoš“ (FOTO/VIDEO)
Copyright Soultime produkcija

Braća Grbić, Dejan Bodiroga, Maja Ognjenović, Duško Tošić, Ivan Lenđer, Jovana Brakočević samo su neki od šampiona koji su ponikli u banatskom rasadniku talenata. Zrenjanin je iznedrio mnoge zlatne šampione, a samo u fiskulturnoj sali OŠ „Petar Petrović Njegoš“ prve sportske korake pravili su odbojkašica Aleksandra Uzelac, svetska šampionka u atletici Ivana Španović Vuleta i srebrni košarkaš Dejan Davidovac. Upravo u toj istoj sali ovacijama je dočekan Davidovac koji je novim klincima i svojim bivšim nastavnicima doneo sportske rekvizite koje je Fondacija Mozzart donirala u okviru akcije „Svaki poen vredi više“.

 

 

Znao je Davidovac da svaki njegov poen na Mundobasketu vredi više, jer je tako igrao i za svoju osnovnu školu. Zato je bio još precizniji sa linije za slobodna bacanja, nije mu drhtala ruka ni u šutu za tri poena, a sjajnim asistencijama i skokovima dodatno je doprineo uvećanju humanitarnog fonda.

Soultime produkcija
 

 

Iz Manile se vratio sa srebrnom medaljom oko vrata, a u rodnom Zrenjaninu, u hodniku svoje osnovne škole, dočekan je kao zlatni šampion. Nepregledne kolone mališana strpljivo su čekale na njegov autogram, a najponosnije su bile učiteljica i nastavnica fizičkog koje za njegove uspehe na parketu navijaju još od dana kada je sedeo u đačkoj klupi.

Soultime produkcija
 

 

„Ovo je prvi put da sam ponovo u školi nakon što sam je završio i drago mi je da su me deca i nastavnici ovako dočekali. Ne znam šta da kažem, jer nisam očekivao ovoliku podršku mališana. Emocije su se pomešale, neverovatan je osećaj ponovo prolaziti ovim hodnicima i biti među dragim licima. Sve pohvale za Fondaciju Mozzart, drago mi je da sam bio deo ove akcije i u budućnosti ću se uvek rado odazvati“, izjavio je Davidovac u sali u kojoj je postigao prve koševe.

Da se u OŠ „Petar Petrović Njegoš“ nastavlja duga i uspešna košarkaška tradicija potvrdili su i brojni osnovci koji su sa Davidovcem odmerili snage na terenu. Na Dejanove asistencije nizali su se koševi i isprobale nove mrežice koje je donirala Fondacija Mozzart.

Soultime produkcija
 

 

Vredno trenirajte, budite uporni i istrajni u sportu, poručio je Davidovac mališanima na kraju zajedničkog druženja.

„Veliko hvala Fondaciji Mozzart na sjajnoj akciji i ideji kako promovisati sport u školama. Mi kao najveća škola u srednjem Banatu, sa više od 1.000 učenika, rado ćemo koristiti svaku loptu i rekvizit koji smo dobili“, dodala je Marija Mijoković, direktor OŠ „Petar Petrović Njegoš“.

SVAKI POEN VREDEO VIŠE I U ČAČKU

Tradicionalnu akciju „Svaki poen vredi više“ Fondacija Mozzart pokrenula je i tokom Mundobasketa, nagrađujući svaki poen naših reprezentativaca sa 1.000, a svaku trojku sa 10.000 dinara. Tokom poslednje dve utakmice na turniru svaki poen vredeo je još više, pa su iznosi donacija duplirani, a u ukupnom skoru prikupljeno je 1.913.000 dinara za razvoj školskog sporta.

Soultime produkcija
 

 

Akcija je sprovedena u saradnji sa Savezom za školski sport kako bi oprema stigla na adrese osnovnih škola naših košarkaša. Prva je bila OŠ „Milica Pavlović“ u Čačku gde je priređen spektakularni doček za miljenika nacije Aleksu Avramovića. Sportski rekviziti stigli su u fiskulturnu salu u kojoj je Dragan Kićanović nekada cepao mrežice, a današnji osnovci skandiraju: „Aleksaaaaaaa”!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike