Nikad viđene fotografije Bogdana Bogdanovića! U šestom razredu je znao da će igrati u NBA ligi! (FOTO)

28.09.2023

22:52

0

To je jedan dečak pun energije i oduvek je bio zaljubljen u košarku – ispričala je Bogijeva razredna iz osnovne škole

Nikad viđene fotografije Bogdana Bogdanovića! U šestom razredu je znao da će igrati u NBA ligi! (FOTO)
Bogdan Bogdanović - Copyright Prinscreen K1/privatna arhiva

Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović danas je jedno od najpoznatijih imena u svetu košarke. Od ranog detinjstva se znalo da pred njim stoji blistava sportska karijera, a to je potvrdila i njegova bivša nastavnica i razredni starešina Jelena Simić, u OŠ “Pavle Savić“ u Mirijevu, koju je pohađao.

- To je jedan dečak pun energije i oduvek je bio zaljubljen u košarku. On je došao u šestom razredu, ja sam mu bila razredni starešina. Bogdan je bio jako vrlo dobar đak, jer je u tom periodu već intenzivno počeo sa treninzima, a košarka je zaista oduvek bila njegov život - kaže u emisiji “Prvi red” na televiziji K1, Jelena Simić i dodaje:

Prinscreen K1/privatna arhiva
 

- U šestom razredu, na pismenom zadatku iz srpskog u vidu slobodne teme, on je uvek pisao u košarci. Ja sam ga jednom pitala, Bogdane da li bi mogao da pišeš o nečemu drugom, a on me je tada ozbiljno pogledao i rekao: “Razredna, ja ću biti igrač NBA lige”. To je bio njegov dečački san, koji je i ostvario - kaže bivša razredna Bogdana Bogdanovića.

Dest godina nakon završetka OŠ “Pavle Savić”, Bogdan jesvojoj razrednoj priredio iznenađenje.

- Godine 2016. posle Olimpijskih igara u Riju, kada smo osvojili srebrnu medalju, moji đaci su organizovali proslavu deset godina male mature. Moji učenici su me pozvali na druženje, ali su krili od mene da će doći Bogdan. Negde sam naslućivala, jer znam da je nakon Rija, došao u Beograd. Polako smo se okupljali u jednom restoranu, čiji je i sam vlasnik ljubitelj košarke, jer su svuda po zidovima uramljeni košarkaški dresovi - rekla je Bogijeva razredna, pa dodala:

Prinscreen K1/privatna arhiva
 

- Kada je Bogdan ušao u restoran, nastalo je opšte oduševljenje. Svi su mu skandirali me, nazivali ga šampionom, aplaudirali, a ja sam se osećala posebno i veoma ponosno. Slobodno mogu da kažem, da je Bogdan ostao jednostavan dečak iz Mirijeva - kaže Jasmina i dodaje da je Bogdana videla u junu na kratko, kada je otvarao teren koji je donirao školi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike