Srbiji teško bez Bogdana, bez Jokića se može! Miličić oštro odgovorio kritičarima srpske reprezentacije!

14.09.2023

11:29

0

Autor: A. S.

Nekadašnji NBA as zapitao se da li je "uopšte dostojan da komentariše" te sjajne ljude

Srbiji teško bez Bogdana, bez Jokića se može! Miličić oštro odgovorio kritičarima srpske reprezentacije!
Darko Miličić - Copyright MN Press/Profimedia

Srbija je sa nedavno završenog Svetskog prvenstva u Manili donela srebrnu medalju, na opšte oduševljenje javnosti koja i nije previše verovala momcima uoči šampionata.

Još prilikom objavljivanja spiska igrača, kada je i definitivno bilo jasno da neće igrati Nikola Jokić i nekolicina standardnih reprezentativaca, javnost je sumnjala u dobar rezultat.

Međutim, pokazali su Svetislav Pešić i igrači da mogu i obezbedili plasman na Olimpijske igre, a potom igrali i finale.

Ipak u javnosti se i nakon šampionata pokrenula tema šta bi bilo da je sa ekipom na Filipinima bio i Nikola Jokić, a bivši srpski košarkaš, Darko Miličić je analizirao uspeh nacionalnog tima.

Miličić je zadovoljan onim što su Orlovi učinili na Mundobasketu, a za Informer je istakao da nije siguran da li je "uopšte dostojan da komentariše" te sjajne ljude.

- Oduševili su me, svako od njih ponaosob. Nikoga ne bih izdvajao, jer su podvig napravili zajedno. Pregrmeli su užasnu povredu malog Simanića, momka koji je ostao bez bubrega i jako emotivno su to sve doživeli. Drugi peh nas je zadesio u finalu, kada Dobrić nije mogao da igra, a bio je sjajan tokom celog prvenstva. Prošli su kroz razna iskušenja i probleme, držali se timski i zajedno i izdržali do poslednje utakmice. Iako su bili emotivno uzdrmani zbog saigrača, uspeli su da se vrate i što se mene tiče, skidam im kapu! Sjajni borci, imaju srce kao Srbija - kazao je Miličić, a potom dodao da mu je drago što tim nisu poremetili otkazi, pre svega Nikole Jokića i Vasilija Micića:

Kritike Pešića

- Te, ovakav je, onakav je, pregazilo ga vreme... Znate već i sami. Svima je zapušio usta! On je pozvan da bude selektor, nije digao dva prsta i molio Savez da ga dovedu. Pre bih rekao da su njega molili. Baš me zanima kako bi se komentarisalo da je odbio da preuzme reprezentaciju. Ako se nekome njegova košarka ne sviđa, to je drugi problem. A ni to, verujte, nije problem. Kritikovanje njega je budalaština teška, a čovek em vrstan stručnjak, em je sve u pravu što je rekao na konferenciji. Situacija u srpskoj košarci je labava i u pravu je kad kaže da treba dobro da se zapitamo šta će biti u budućnosti - istakao je Miličić.

- Ali, ovu ekipu iz Manile ni to nije poremetilo. Bez obzira što je reč o nekim jako bitnim igračima, koji su iz ovih ili onih razloga odlučili da ne igraju. Veliki je ovo podvig i za mene, oni nisu srebrni već zlatni. I to jaka zlatna priča.

Miličić je imao šta da poruči i kritičarima Bogdana Bogdanovića, kojih je u javnosti bilo i previše, nakon poraza od Italije.

- Kad vidim da ljudi pljuju Bogdana Bogdanovića... Cenim i poštujem svačiji rad, pogotovo Nikole Jokića, ali čvrsto stojim uz reči da bi reprezentacija teško mogla bez Bogdana, a da bez Jokića može. Bogdan nosi nešto u sebi i to se oslikava u tome da u mesec dana ujedini ekipu, poveže saigrače i postane vođa tima. On ima to liderstvo u sebi. Ne kažem da Jokić nema, ali NBA liga rađa drugačiju vrstu liderstva - rekao je nekadašnji NBA as, pa dodao:

- Bogdana su, žargonski rečeno, sekire gađale sa tribina dok je igrao ovde. Stvarno bi mi bilo milo da sam ih video zajedno u timu. Ne dodvoravam se nikome i čvrsto stojim iza reči da bi Srbija teško bez Bogdana, a bez Jokića može. Kad samo vidim komentare posle one utakmice kad je šutirao trojke jedan od 13... Ma, on može da šutira nula od 20 i ne sme jedna ružna reč da mu se kaže.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike