Kaminskom se sviđaju i Partizan i Beograd i Srbija: Navijači su divlji, pripreme su duže nego u NBA

27.09.2023

20:40

0

Autor: P.K.

O navodnom pozivu da igra za reprezentaciju - "Nije to bila ozbiljna priča"

Kaminskom se sviđaju i Partizan i Beograd i Srbija: Navijači su divlji, pripreme su duže nego u NBA
Frenk Kaminski - Copyright Dusan Milenkovic/ATAImages

Partizan samo što nije započeo sezonu, još pet dana i sledi prva takmičarska utakmica. Otišlo je mnogo dobrih i važnih igrača, došli su novi, kvalitetni, za koje se čeka kako će se uklopiti. Crno-beli traži još jednog centra, nije to tajna, verovatno se čeka presek u NBA ligi.

Ipak, odande je došao već jedan visoki igrač, za koga mnogi u Srbiji znaju, iako nikad nije igrao u Evropi. Naravno, to je Frenk Kaminski, za koga je išla (neosnovana) priča da bi mogao da zaigra za Srbiju. On je tu već mesec dana, igrao je pripremne utakmice, sad će početak sezone…

- Dobro je, uzbuđen sam, biće zabavna sezona, Imamo dobar tim, radujem se utakmicama i takmičenju. Ovde se ozbiljnije priprema za sezonu nego u NBA, srećan sam što je duži taj period predsezone jer mi je pomoglo da pohvatam još neke stvari. Sad mi je lakše i radujem se početku sezone – rekao je Kaminski brojnim novinarima tokom medijskog dana Partizana.

Posle koledža proveo je osam sezona u NBA, pa je malo i neočekivano kako se obreo u Evropi. Privukla ga je želja da ima većeg uticaja na igru posle povrede…

- Samo prilika da igram, da doprinesem. Poslednje dve od tri godine bio sam povređen, ali sad osećam zdrav, fit, i osećam da imam samopouzdanje. Samo želim da pokažem da mogu da doprinesem u nekom trenutku. Pomislio sam da je ovo dobro mesto za mene, dobar klub, želim da igram i da uživam u košarci.

Dusan Milenkovic/ATAImages
 

Veliku ulogu u njegov dolazak u Partizan imao je Bogdan Bogdanović, koji je s Kaminskim igrao u Atlanti. Od Srba poznaje i Bobana Marjanovića, jer je drugi deo sezone proveo u Hjustonu.

- Igranje sa Bogdanom je bilo sjajno, on je neverovatan igrač, sjajan timski igrač, prijatelj. Gledao sam ga na Svetskom prvenstvu sad, bio je sjajan, i sjajan je osećaj gledati nekog koga poznaješ, a igra tako dobro tamo. Boban je jedan od najzanimljivijih saigrača sa kojima sam igrao ikad. Lepo smo se družili u Hjustonu prošle sezon, učinio mi je to iskustvo još boljim. Njegov karakter je sjajan, njegove šale, ali on je i radnik, i to veliki, i zato je tu gde jeste, u NBA , toliko godina. Radi ekstremno naporno. Obojica su sjajni ljudi.

Kako je Bogdan uticao na tebe da dođeš?

- Pričali smo, pitao sam ga kako će mi ovde biti, da li voli Partizan, kakav je grad, kakav je trener, pre nego što odlučim, i on mi je rekao sve divne stvari o klubu, gradu, navijačima i rekao mi je da ću zavoleti sve ovo ovde, što i jesam.

Zvanične utakmice još nije igrao, ali – kakvi su prvi utisci sa pripremnih?

- Pa, ono što je specifično, ovde su navijači divlji, mnogo drugačiji nego što sam navikao. Ali, super je, uživam. Ako ste pratili utakmice videli ste da sam sve opušteniji. Postoje razlike u igri ovde i u NBA, ulazim u rutinu za neke stvari, učim neke nove stvari, upijam, svaki meč je sve bolje i bolje. Imamo još nekoliko treninga pred početak i pokupiću još neke stvari.

MN Press
 

Rad sa Željkom Obradovićem?

- Sjajan je. Toliko je pametan. Toliko pažnje poklanja sitnim stvarima, detaljima koje radimo na utakmicama. Taktičar je, pametan je, zaista ima poverenja u svoje igrače. Podržava svakog, hrabri svakog, radi sa svakim. Uživam u takvom radu jer od svakog igrača pokušava da izvuče najbolje kako bi i mi kao tim bili najbolji, i to mi se mnogo sviđa.

Novinari su ga podsetili na staru priču o tome da ga je zvao Košarkaški savez Srbije da igra za reprezentaciju…

- Nije to nikad bila ozbiljna priča. Ne vidim sebe da igram za neku reprezentaciju, ne znam šta će biti u budućnosti pa iako dođe neki poziv videću, ne znam.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike