Obradović zna kakav Partizan želi: Da damo sve od sebe i u mislima stalno imamo naše divne navijače! (VIDEO)

27.09.2023

18:05

0

Autor: G. F.

Trener crno-belih miran pred početak duge i naporne sezone

Obradović zna kakav Partizan želi: Da damo sve od sebe i u mislima stalno imamo naše divne navijače! (VIDEO)
Željko Obradović - Copyright printscreen/24sedam/P.K.

Na samo osam dana do početka nove sezone u Evroligi, košarkaši Partizana odradili su čuveni "media day", koji se organizuje svake godine.

Crno-beli će evropsku misiju početi u Tel Avivu duelom sa Makabijem (5. oktobar, 20.05), a u sezonu ulaze veoma dobro raspoloženi.

Najbolji trener u Evropi Željko Obadović video je sve što je bilo potrebno da se vidi kroz pripremne utakmice i mirno analizira obaveze koje su pred ekipom u dugoj i napornoj sezoni.

 

 

- Očekivanja su uvek ista, da damo sve od sebe, da imamo svi u našim mislim ove naše predivne navijače koji nam daju energiju i koji su prošle godine nosili tim. Da se ponovi sezona u kojoj smo imali taj neverovatan odnos između nas i njih, koji je doveo do toga da ekipa igra na najvišem mogućem nivou, i da probamo da u svakoj utakmici dajemo maksimum. To je jedini cilj koji imamo ispred sebe u oba takmičenja koja igramo.

Nema Obradović nikakve dileme oko toga šta njegovu ekipu čeka u AdmiralBet Aba ligi i u Evroligi.

- Imamo još 5 dana do prve zvanične utakmice, probaćemo da ih iskoristimo i otklonimo sve one slabosti koje smo videli u pripremnom periodu. Da insistiramo na dobrim stvarima i da što spremniji dočekamo sezonu koja je izazovna u svakom pogledu, sa neverovatnim brojem utakmica. Već u prvom mesecu - 10, u sledećem - 10, pa onda u decembru i januaru po 11 utakmica. Znači, prva četiri meseca - 42 uakmice. To znači da če biti potrebno da svi igrači budu spremni i da svi budu na niovu koji je potreban za oba takmičenja.

Ono što trener Partizana posebno ističe je odlična atmosfera u ekipi pred start sezone.

- Novi momci su bili novi samo prvi dan. Sad su već tu mesec dana. Rade, trude se, imamo dobru atmosferu u ekipi, svi pokušavmao da pomognemo jedni drugima, bez obzira da li su novi ili stari. I to je najvažnije od svega. Pripremni period i služi za to da bi neke stvari isplivale na površinu i da bis e videlo šta je ono što treba da bude na višem nivou kako bismo bili u mogućnosti da se takmičimo sa svim najboljim timovima i u Evroligi i u AdmiralBet ABA ligi.

Obradovića posebno raduje podatak o broju prodatih sezonskih karata, odnosno činjenica da će podrška navijača i ove sezone biti velika.

- Ponosni smo na prodate sezonske ulaznice. Mogu da ponovim ono što sam rekao, prošle godine smo oborili sve rekorde po broju naših navijača na utakmicama. Nadam se da ćemo biti na istom nivou. To je neverovatna podrška koju tim oseća, koju igrači osećaju, i svesni smo da pokušavaju da daju sve od sebe. To je prva i osnovna stvar koju tražim od njih pred početak svake utakmice, na svakom treningu to ponavljam. Ponosni smo na naše navijače, što ta slika odlazi iz Beograda. Nadamo se i trudimo se da predstavimo Srbiju i grad Beograd na najbolji način.

Evroliga, 1. kolo

5. oktobar

Crvena zvezda - Asvel 19.00

Makabi - Partizan 20.05

Virtus - Žalgiris 20.30

Bajern - Alba 20.30

Barselona - Efes 20.30

6. oktobar

Fenerbahče - Armani 19.45

Panatinaikos - Olimpijakos 20.15

Valensija - Monako 20.30

Baskonija - Real 20.30

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike