Partizan pažljivo bira - Željko Obradović otkrio da li će i kada stići pojačanje među crno-bele!

27.09.2023

18:11

0

Autor: A. Š.

Najtrofejniji trener Evrope istakao je da u klubu iz Humske neće brzopleto donositi odluke oko eventualnih novajlija

Partizan pažljivo bira - Željko Obradović otkrio da li će i kada stići pojačanje među crno-bele!
Željko Obradović i Zoran Savić - Copyright MN Press

Nova košarkaška sezona je na vratima. Šampion AdmiralBet ABA lige Partizan odbranu trona počinje narednog ponedeljka protiv Mornara u beogradskoj Areni, a samo tri dana kasnije crno-beli startuju i u Evroligi gostovanjem protiv Makabija.

Kako trenutno stvari stoje Željko Obradović će povesti Valjak u novi trijumfalni pohod sa sastavom koji trenutno ima na raspolaganju, a takav zaključak se nameće iz njegovog odgovora na pitanje da li se zna kada će biti kompletiran roster za nastupajuću sezonu.

- Ne znamo ništa, gledamo, nije tajna da želimo da dovedemo još jednog igrača, ali ne želimo da žurimo i da donosimo odluke na brzinu. Raspravljamo svi u stručnom štabu, zajedno sa Zoranom Savićem i predsednikom Mijailovićem, trudimo se da to bude najbolja opcija za Partizan – kazao je Obradović na Evroliginom druženju sa novinarima, pa dodao:

- Ako takvih opcija ne bude onda nećemo nikoga potpisati. Želimo da budemo sigurni da će, ako dovodimo igrača, to biti dodatni kvalitet, koji već postoji u ovom timu.

Aktivnosti većine evroligaških klubova na tržištu tokom leta nisu previše iznenadila najtrofejnijeg trenera Evrope.

- Svi su se pojačali, svi su promenili rostere osim možda šampiona Real Madrida koji je doveo jednog, ali veoma bitnog igrača, Fakunda Kampaca. To je i logično s obzirom da su bili prvaci Evrope i da imaju poverenje u igrače. To je situacija koju bi svaki trener poželeo, da ima isti tim što duže na okupu - kazao je Obradović i dodao da očekuje ujednačenu sezonu, kao što je bila i prošla.

- Imali smo sezonu gde su neki timovi neočekivano završili u donjem delu tabele i reagovali su tako da pokazuju najveće moguće ambicije. Evroliga je i prošle godine bila izjednačena, očekujem da će biti takva i ove godine i upravo iz tog razloga treba da budemo sveni svojih mogućnosti, da verujemo u sebe… Ali, samo priprema naredne utakmice i bez nekih velikih ciljeva i postavljanja velikih ciljeva ispred nas - poručio je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike