Partizanov Aleksa maksimalno motivisan: Ja sam glavom već ušao u novu sezonu, spreman sam! (VIDEO)

27.09.2023

18:25

0

Autor: G. F.

Posle velikog uspeha sa reprezentacijom nije bilo mnogo odmora za Avramovića

Partizanov Aleksa maksimalno motivisan: Ja sam glavom već ušao u novu sezonu, spreman sam! (VIDEO)
Aleksa Avramović - Copyright Printscreen/24sedamTV/P.K.

Košarkaški heroj Srbije, momak koji je izbio u prvi plan tokom Svetskog prvenstva na kom je naša reprezentacija osvojila srebrnu medalju, Aleksa Avramović nije imao mnogo vremena za odmor.

Borbeni bek je veoma brzo morao da se sa reprezentativnih obaveza prebaci na klupske u crno-belom dresu.

- Generalno iz dugih priprema i Svetskog prvenstva ulazim u novu sezonu sa Partizanom. Imali smo ove četiri utakmice da se dobro pripremimo i spremni dočekamo Mornar. Ovo je zaista jedan naporan dan, jer smo u sali, mislim već osam sati. Sutra ćemo imati jedan jači trening da se što bolje pripremimo i taktički, a i individualno će biti više prostora za neki svoj rad. Da unapredimo igru i spremimo se za prvu utakmicu. A posle toga znate, Makabi, Krka i tako dalje.

Iza Alekse je izuzetno emotivna sezona sa Partizanom, a onda sve to ponovo sa reprezentacijom. Logično je pitanje da li je iscrpljen i ima li motiva posle svega što je doživeo.

 

 

- Motiva i energije uvek ima. Ali, posle ovog uspeha na Svetskom prvenstvu malo je došlo do, to je normalno, do emotivnog pražnjenja. Ali već sam ušao glavom u novu sezonu i već sam spreman da radim ono što se od mene očekuje  da pomognem ekipi da ispuni ciljeve.

BIĆE TEŽE NEGO PROŠLE SEZONE

Avramović ocenjuje da je u prethodnoj sezoni napravljeno više od očekivanog u Evroligi.

- Bili smo na pragu F4 u sezoni u kojoj smo očekivali da se stabilizujemo u Evropi. Napravili smo odmah instant rezultat, bili šesti i igrali sa potonjim šampionom Evrolige pet utakmica. Znamo kako smo izgubili, šta se sve izdešavalo. I suspenzije i povrede i situacija, odnosno događaj o kom nećemo da pričamo. Osvojili smo ABA ligu, napadamo opet trofej jer donosi mesto u Evroligi. Biće teža sezona neko prethodna jer je teže nešto braniti nego osvojiti, tako da... Spremamo se, imamo više igrača u rosteru, valjda će ih biti još. Maksimalno smo motivisani sa istom željom i energijom.

Pored starih znanaca iz prethodnih sezona Aleksu su po povratku sa Mundobasketa dočekali i neki novi momci.

- Upoznao sam nove saigrače i na terenu i van terena. Tim mi deluje dobro, perspektivno i mislim da će biti potrebno mnogo radi da bi se funkcionisalo savršeno. Sve su to novi karakteri, za njih je trener nov, sistem je drugačiji. Mi, koji smo treću godine ovde zajedno, smo tu da im pomognemo da se što pre adaptiraju na novu sredinu, novog trenera, nove zadatke i njihovu ulogu u svemu ovome.

LEPA SPORTSKA PRIČA

Za kraj i neizostavno pitanje kada je reč o KK Partizan i ta sada već nadaleko čuvena atmosfera na tribinama. Sudeći prema pomami za sezonskim ulaznicama, ponovo će biti veličanstveno kada bude igrao Partizan.

Fenomenalna stvar, Partizan je brend u Evropi, ljudi iz celog sveta dolaze da gledaju Partizan i lepo je to. Lepa se atmosfera pravi, prava je sportska priča i jedva čekamo da igramo u prepunoj Areni. Nadam se da će i u ABA ligi biti tako jer će nam isto biti potrebna puna hala.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike