Jokić neće još dugo igrati košarku, ne zanimaju ga američka pop-kultura i slava: Bivši saigrač otkrio nepoznate detalje

21.09.2023

22:22

0

Autor: P.K.

"Duboko ga ne zanimaju stvari kao što su slava ili relevantnost"

Jokić neće još dugo igrati košarku, ne zanimaju ga američka pop-kultura i slava: Bivši saigrač otkrio nepoznate detalje
Jokić na proslavi titule - Copyright Profimedia

Nikola Jokić je najbolji košarkaš u NBA, a osvajanjem titule ove sezone krunisao je sjajnu karijeru u najjačoj ligi sveta.

Za devet sezona u NBA prešao je put od anonimusa do dvostrukog uzastopnog MVP-a, "ol stara" i šampiona, pritom odigravši istorijski dobar plej-of. Što je konačno nateralo javnost da ga primeti.

Tako je jedan od najpoznatijih sportskih novinara u SAD, Bil Simons pitao u svom podkastu nekadašnjeg Jokićevog saigrača Ostina Riversa da li će Nikola igrati do svoje 39. godine i odmah dobio odlučan odgovor:

- Ne! Nema šanse!

Odmah je nastavio:

- Cenim da će igrati još pet-šest godina. Koliko ima sada? Cenim da će igrati do tipa 34, 35. Neću sad da otkrivam previše na tu temu, ali… Ne mislim da će igrati u NBA sa 39 godina. Nije hteo da ide na šampionsku paradu!

Rivers se onda prisetio anegdote kada je igrao u Denveru.

- Poslednji put kad sam bio tamo, došao sam jedno tri dana kasnije do svlačionice i pitao sam "Je l' Jok ovde?" – "Ne, juče je otputovao". Posle dva dana, nije ga bilo, bio je napolju!

Simons ga je pitao da li misli da će posle karijere da se samo vrati u Srbiju i nestane?

- Mislim da njega baš briga za američku pop-kulturu, trendove, slavu i relevantnost. Te stvari ga uopšte ne zanimaju, ono, duboko, do srži, a ono što ga interesuje nisu te stvari. Ne mislim da će visiti sa nama. Već je šampion. On je "ol star", MVP. Potpisao je drugi supermaks ugovor, verovatno će još jedan i onda ga nema. Mislim da je sa 35, možda 36, već otišao.

 

 

Rivers je u Denveru igrao u sezoni 2021/22.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike