Nove informacije o stanju Boriše Simanića: Oglasio se doktor Radovanović!

20.09.2023

20:41

0

Autor: N.P.

Težina Simanićeve povrede govori o silini udarca

Nove informacije o stanju Boriše Simanića: Oglasio se doktor Radovanović!
Boriša Simanić okružen saigračima - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Doktor košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Radovanović oglasio se i otkrio nove informacije o zdravstvenom stanju Boriše Simanića.

Srpski košarkaš je tokom Mundobasketa ostao bez jednog bubrega, a kako kaže doktor Radovanović, sada je na kućnom oporavku.

-  Izašao je na kućni oporavak. Završna testiranja su obavljena, u dobrom je stanju i nadam se da će ceo njegov oporavak ići uzlaznom putanjom, te da će na kraju uspeti da se vrati sportu, što bi bilo divno. Postoje optimistički podaci o funkciji drugog bubrega, a Boriša je zdrav, mlad i jak čovek. Svi njegovi mehanizmi koji su neophodni za oporavak u punom su kapacitetu, zato i jesam optimista da će prebroditi sve ovo - rekao je doktor Radovanović za beogradske medije.

MN Press
 

On je dodao da težina povrede govori o silini udarca. Doktor Radovanović je istakao da je tu bio splet okolnosti - pozicija, Borišina tanana građa i ostalo, ali da o tome može da se spekuliše. 

Radovanović objašnjava da je udarac bio snažan čim je napravio ozbiljan problem koji se retko viđa.

- Po simptomima u svlačionici sam shvatio da je reč o ozbiljnom krvarenju, a kada je tako, onda se zna da počinje borba s vremenom. Zato smo uradili sve što je bilo potrebno kako bi što pre bio operisan. Vrhunski sport nosi i velike opasnosti, počev od velikih napora kojima su svakodnevno izašli. Rekreativni sport je povoljan za zdravlje, ali vrhunski može da bude i opasan - završio je doktor reprezentacije Srbije .

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike