Gaga Radovanović otkrio detalje povrede Simanića: To je više povezano za pad sa visine ili pri upotrebi vatrenog oružja!

17.09.2023

13:35

0

Doktor košarkaša Srbije je otkrio da je to povreda koja se retko dešava sportistima

Gaga Radovanović otkrio detalje povrede Simanića: To je više povezano za pad sa visine ili pri upotrebi vatrenog oružja!
Boriša Simanić okružen saigračima - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Doktor košarkaša Srbije Dragan Gaga Radovanović otkrio je gostujući na TV Prva da je povreda Boriše Simanića nesvakidašnja za sportiste i da se ona dešava prilikom pada sa visine, ili ubotrebom vatrenog oružja.

- Neuobičajeno za košarkaške, sportske terene. U literaturi nisam našao podatak da se najteža povreda bubrega dogodila na terenu. Iz prostog razloga što je mehanizam povređivanja i sila koja je potrebna da napravi takvu povredu, ne pojavljuje na sportskim terenima. Obično se to dešava u saobraćajnom traumatizmu, prilikom pada sa velike visine, povredom vatrenim oružjem - poručio je Gaga.

Doktor naših srebrnih momaka sa Mundobasketa je kazao da su svi bili u šoku kada se to desilo Simaniću, napominjući da su povrede bubega veoma retko dešavaju. 

- Generalno su povrede bubrega retke. Sve je to bilo neočekivano i kada se to desilo, zaista je po tim nekim znacima, odmah sam prepoznao da se radi o teškoj povredi. Ono što je najteže i najopasnije je to krvarenje koje se javlja, koje je intenzivno, zbog čega čovek gubi veliku količinu krvi i život mu je doveden u pitanje. 

On je do detalja opisao šta se dešavalo sa Simanićem kada je ustanovljeno da ima ozbiljnu povredu bubrega.

- Vrlo brzo smo ga transportovali u bolnicu i tu je krenula dijagnostika, operativno lečenje. Organizacija sistema na Filipinima je malo sporija, naročito tokom noćnih sati. Nemate svo osoblje, specijaliste i onda smo imali problem i zastoj dok smo napravili dijagnostiku. Posle toga su bile procene da on može da sačeka sutrašnji dan. Meni je odmah bilo jasno da to neće biti baš tako - otkrio je Radovanović i dodao:

- Apsolutno, takva je povreda bila, u centralnom delu gde se nalaze glavni krvni sudovi. Desila se i ta komplikacija da je tkivo bubrega izgubilo vitalnost posle prve operacije, tako da je morala da se odradi i druga operacija i bubreg ukloni. Taj bubreg nije mogao da ima vitalnost i funkciju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike