FIBA vratila Ameriku na prvo mesto! Evo gde je vicešampion sveta Srbija!

15.09.2023

14:24

0

Autor: G. F.

Čak ni osvajači Mundobasketa nisu među prve dve reprezentacije

FIBA vratila Ameriku na prvo mesto! Evo gde je vicešampion sveta Srbija!
Košarkaši Srbije na pobedničkom postolju - Copyright Profimedia

Videli smo na nedavno završenom Mundobasketu nekoliko velikih propusta Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Svakako je najveći bio onaj sa određivanjem sudija za finalnu utakmicu između Srbije i Nemačke. Ne možemo da kažemo kako su arbitri iskrojili rezultat finala, ali možemo da su bili potpuni promašaj i da nemaju kvalitet za takav meč. Onda smo videli i smešan izbor prve petorke šampionata u koju su smeštene imena, a ne učinak igrača na Svetskom prvenstvu.

Sada smo dočekali najnoviju FIBA rang listu, koja je u najmanju ruku čudna. Verujemo da sve rade po svojoj matematici, ali opet... Kada se ovako pogleda i uporedi sa onim što smo gledali na Mundobasketu, pa nije baš logično.

 

 

Na prvom mestu ponovo je SAD, koja je dosad gledala u leđa Špancima. Crvena furija je na drugom mestu, iako na Mundobasketu nije došla do eliminacione faze, a Amerika prva iako nije osvojila medalju.

Aktuelni šampioni sveta Nemci su tek na trećem mestu, a vicešampioni, odnosno naši košarkaši tek na petom! Između njih je Australija, a slede Kanada, Argentina, Letonija, Francuska i Litvanija.

Tako izgleda najnoviji svetski košarkaški poredak ako pitate FIBA. To što su reprezentacije uradile na Svetsko prvenstvu je očigledno neka druga kategorija.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike