Amerikanci poručili Šrederu da pobedi Srbiju, a on se kladio sa trenerom, pa istakao: Na kraju dana, to je samo utakmica!

09.09.2023

14:44

0

Autor: A. S.

Nemci prilično hladnokrvni pred finalni meč ili samo dobro prikrivaju

Amerikanci poručili Šrederu da pobedi Srbiju, a on se kladio sa trenerom, pa istakao: Na kraju dana, to je samo utakmica!
Denis Šreder - Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Samo šestorica igrača Nemačke danas se pojavilo na treningu pred sutrašnje finale Svetskog prvenstva sa Srbijom. Dobili su dozvolu od selektora da odmore od napornog polufinala sa Amerikancima, a ko želi, može da trenira.

Kapiten Denis Šreder je želeo da još malo vežba svoj šut, kako bi ga doveo do savršenstva, a ankon treninga, razgovarao je sa medijima, među kojima je bilo i novinara iz Srbije.

Naravno, sve je interesovalo šta ima da kaže u najavi finala.

- Igramo košarku i takmičimo se na najvišem nivou, svaka utakmica je za mene ista. Naravno, ovo je finale Mundobasketa, počastvovan sam što ću igrati u finalu protiv Srbije. Na kraju dana, ovo je samo utakmica - rekao je Šreder i dodao:

- Prošli smo kroz istu rutinu koja nas je dovela do ovde. Radili smo dobro i pokušaćemo da isti intezitet prenesemo na parket u nedelju. Ako budemo radili ono što inače radimo, možemo da završimo posao. Svi su mentalno spremni, niko ovu situaciju ne uzima zdravo za gotovo. Imamo još jednu utakmicu, čeka nas teških 40 minuta.

Zna Šreder koliko su učinili da Nemačka košarka zauzme svoje mesto na mapi ovog sporta, naročito što su na putu do finala stigli bez poraza.

- Ovo je finale. Svaka utakmica u nokaut fazi je teška. Nama nije bilo lako ni u Japanu tokom prve dve faze, jer smo igrali protiv teških protivnika. Svi su rivali teški, pogotovo kada se dođe do nokaut faze. Želimo da budemo tim koji najviše radi tokom 40 minuta utakmice i nadam se da ćemo uspeti da ispunimo naš cilj.

Priznao je da nakon pobede nad Amerima nije mogao da spava, a onda je otkrio i šta mu je Ostin Rivs rekao nakon meča.

- Ostin mi je rekao, idite do kraja i osvojite zlatnu medalju. On i ja imamo poseban odnos, ono što je uradio u Lejkersima je neverovatno i biće zvezda u ligi. Ohrabrio me je da pobedimo i na poslednjoj utakmici - rekao je Šreder, ali o eventualnoj pobedi nije mnogo govorio.

- Bilo bi to ludo, neverovatno, kada bismo pobedili sutra. Daćemo sve od sebe. Biti u svlačionici sa momcima, saigračima, to je nestvaran osećaj. Svi uživaju, a za mene bi to bila najveća stvar u životu, ne računajući porodicu i decu.

Na kraju je istakao i da se čuo sa svojim trenerom iz Toronta, inače Srbinom, Darkom Rajakovićem i da je tom prilikom "pala" i opklada.

- Svaki dan pre utakmice mi piše i poželi mi sreću. Rekao mi je: ‘Nadam se da ćeš odigrati dobro, a da će Srbija pobediti’. Kladili smo se, videćemo šta će se desiti sutra - poručio je Denis Šreder.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike