Videli smo šta je Aleksa uradio! Nemci znaju da ih čeka drugačija utakmica nego sa Amerima - Uhvatili su momentum!

09.09.2023

13:37

0

Autor: A. S.

Panceri strahuju od agresivne igre našeg tima

Videli smo šta je Aleksa uradio! Nemci znaju da ih čeka drugačija utakmica nego sa Amerima - Uhvatili su momentum!
Maodo Lo - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Ostalo je malo više od 24 sata do početka finala Svetskog prvenstva u košarci između Srbije i Nemačke, a Panceri su danas iznenadili na treningu.

Naime, samo šestorica igrača se pojavilo na šuterskom treningu, dok su ostali želeli da odmore od meča sa Amerikom.

Kao i do sada, po okončanju treninga, čekali su ih novinari, pa je sa srpskim predstavnicima medija u Manili, razgovarao plejmejker Maodo Lo.

- Jedna od najvećih utakmica moje karijere, bez dileme. Igramo finale Mundobasketa. Danas smo se oporavljali od meča sa SAD, pa je ovo kombinacija oporavka i pripreme za nedelju. Fokusirani smo i dobra je atmosfera. Sutra treba da igramo agresivno u oba smera, da zadržimo naš identitet u napadu, da budemo brzi u napadu, defanzivno da budemo snažni - rekao je na početku obraćanja medijima.

Nije bilo lako ni Lou da uporedi polufinalni meč, sa onim koji predstoji.

- Srbija je drugačiji tim od SAD, definitivno. Treba da se držimo onoga što smo igrali dosad na turniru i da vidimo za kakvu se će se treneri strategiju odlučiti za meč. Zlatna medalja bi za nas značila mnogo, pošto nam je bronza najviše što smo postigli dosad. Sama činjenica da igramo finale je velika stvar, zadovoljni smo. Nadam se da će košarka posle ovoga postati još popularnija u Nemačkoj, da će ljudi u Evropi još više prepoznati kvalitet nemačke košarke.

Naravno, igre Alekse Avramovića nisu prošle nezapaženo i u taboru Nemaca.

- Srbija je počela sa usponima i padovima, ali sada je uhvatila momentum. Igraju dobro, imaju kvalitetnog trenera, agresivni su u odbrani, mogu da menjaju ritam utakmice svojom agresivnošću. To su sve dobri alati kojima može da se dođe do medalje. Aleksa je izvršio ogroman pritisak na Šaju, zato je važno da budemo svesni toga i spremni na ono što nas čeka. Sretali smo se sa različitim košarkaškim stilovima kroz turnir, igrače koji vrše snažan pritisak na lopti. Bićemo spremni za to - završio je Maodo Lo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike