Nemci u velikom problemu pred finale sa Srbijom! Umešao se i predsednik saveza!

09.09.2023

12:18

0

Autor: A. S.

Istorija koju većina nije mogla da vidi

Nemci u velikom problemu pred finale sa Srbijom! Umešao se i predsednik saveza!
Košarkaši Nemačke - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Nemci su načinili veliki rezultat plasmanom u finale Mundobasketa, a nakon trijumfa nad Amerikom, sada ih čeka Srbija. Meč za zlato igra se u nedelju od 14.40 i nema sumnje da su oba tima silno motivisana da načine istorijski uspeh.

Međutim, Nemci su se našli u velikom problemu pred veliko finale.

Naime, većina stanovnika Nemačke nije mogla da prati utakmice nacionalnog tima na šampionatu sveta na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Prenosi su bili dostupni samo ekskluzivno, na kanalu "Magenta Sport", ali nisu bili besplatni, pa ni tada nisu mogli svi da prate.

Većina Nemaca je tako propustila jedan od najvećih rezultata u istoriju njihove košarke, pa se zbog svega uključio i predsednik Košarkaškog saveza Nemačke, Ingo Vajs i krenuo da reši problem.

- Pre svega moram da kažem da ta televizija radi sjajne prenose utakmica. Međutim, ljuti me što nije pronađena nijedna televizija koja bi preuzela prava i prenosila utakmice. Možda su ARD i ZDF prekonzervativni da bi prenosili uzbudljive sportove poput košarke. I nemojte da mi dolazite s argumentnom gledanosti - javni servisi imaju zadatak. Nadam se da će se nešto promenite - rekao je Vajs pred finale Svetskog prvenstva.

A u međuvremenu, televizija sa nacionalnom frekvencijom, ZDF, je otkupila prava za finalnu utakmicu.

- Svi navijači u Nemačkoj će uživo na našoj televiziji moći da prate finale. Prenos je omogućila saradnja vlasnika prava prenosa Svetskog prvenstva u košarci - rekao je njihov šef za "Bild".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike