Nemojte da više raspravljamo o tome! Štimac rešio da jednom zauvek stavi tačku na glasine u javnosti!

09.09.2023

10:36

0

Autor: A. S.

Trofejni reprezentativac uvek uz nacionalni tim

Nemojte da više raspravljamo o tome! Štimac rešio da jednom zauvek stavi tačku na glasine u javnosti!
Štimac u dresu reprezentacije, arhiva - Copyright MN Press

Već godinama je trend mnogih nacionalnih timova "naturalizacija" stranaca, odnosno, davanje pasoša i državljanstva igračima, kada govorimo o košarci, najčešće iz Amerike, kako bi se pojačale pozicije na kojima nedostaje dovoljno kvalitetan domaći igrač.

Srbija je jedna od tri ekipe na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu koja nije imala stranca u svom sastavu, ali je ta tema već izvesno vreme na razmatranju u javnosti.

Nakon što su se košarkaši, sa izmenjenim sastavom što zbog povreda, što zbog ugovora, plasirali u finale Mundobasketa, nekadašnji centar nacionalnog tima, Vladimir Štimac je poželeo da stavi tačku na te priče, pa se oglasio na Tviteru.

 

 

- E da ne zaboravim... Vidite da nam ne treba stranac. Molim vas nemojte više nikada da raspravljamo o tome. Imamo dovoljno talentovane dece i igrača koji će uvek moći Srbiju da dovedu na vrh. Naravno treba uložiti u njih i dati im sve potrebno da bi napredovali - napisao je Štimac.

Srbija se sada sprema za finale, koje će u nedelju igrati sa Nemačkom od 14.40, a utisak u javnosti je da su premašili očekivanja, naročito nakon što je obelodanjen spisak putnika u Manilu.

Ipak, ekipa je pokazala kvalitet, karakter, energiju i snagu, kao i to da je mnogo važnija hemija u timu od broja za mesto favorita koje kladionice nametnu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike