Struka veruje u Pešićeve Orlove: Ovi momci mogu da idu do kraja – zaslužili su da ponove Indijanapolis!

06.09.2023

06:56

0

Dejan Mijatović izjavio da je košarkaška reprezentacija Srbije zaslužila da se plasira u finale Mundobasketa

Struka veruje u Pešićeve Orlove: Ovi momci mogu da idu do kraja – zaslužili su da ponove Indijanapolis!
Košarkaši Srbije slave pobedu protiv Litvanije - Copyright Profimedia/Dante Dennis Diosina Jr II/Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Trener košarkaša Borca Dejan Mijatović izjavio je za Tanjug da je košarkaška reprezentacija Srbije zaslužila da se plasira u finale Mundobasketa.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je u utorak u Manili u četvrtfinalu pobedila Litvaniju rezultatom 87:68 (24:25, 25:13, 24:17, 14:13).

- Znate kako, javnost uvek ima jedno određeno mišljenje, a struka možda drugo. Važan je ovaj plasman u polufinale Svetskog prvenstva za srpsku košarku. Plasirali smo se među četiri najbolje selekcije na svetu, iako je ova reprezentacija ispraćena sa dosta skepticizma. Znamo svi šta se dešavalo - istakao je Mijatović.

MN Press
 

Kaže da mu je drago zbog momaka koji su pokazali jedinstvo na utakmicama.

- Kada vratimo istorijat svetskih i evropskih prvenstava, uvek u ovakvim situacijama funkcionišemo najbolje. Velike čestitke i stručnom štabu na pripremljenoj utakmici, na fenomenalnoj koncentraciji od prvog minuta. Prvenstveno u fazi odbrane i pokazalo se ono pravilo, da reprezentaciju uvek čini skup najboljih pojedinaca koji funkcionišu kao tim. Velika imena nisu garant - konstatovao je Mijatović.

Trener Borca ističe da je selekcija Srbije vrlo nezgodna zbog velikih igrača, kao i spoljne linije koja je odlična.

- Milutinov je najbolji visoki igrač u Evropi, kada se gleda učinak na obe strane terena. Posebno bih apostrofirao Bogdana Bogdanovića i Stefana Jovića, koji imaju iskustvo igranja ovakvih utakmica. Mislim da je to nijansa koja presuđuje. Nakon pada posle Italije, imali smo meč koji odlučuje o prolazu. Imamo Bogdanovića koji ima te atribute lidera. Znam da ima mentalnu snagu da se vrati posle loših utakmica. Imamo hijerarhiju u reprezentaciji, gde svako radi svoj posao. Litvance je meč sa Amerikom zavarao, da će sa nama lako. Mi smo maksimalno ušli u utakmicu i zatvorili sve prilaze košu - izjavio je Mijatović.

U polufinalu srpski košarkaši će igrati sa boljim iz duela Kanade i Slovenije. Mijatović smatra da će polufinala utakmica biti neizvesna, koji god da bude protivnik Srbije.

- Kanađani su pokazali protiv dve evropske selekcije da imaju probleme. U potencijalnom meču sa njima mnogo će toga zavisiti od individualne odgovornosti naših igrača u odbrani. Takva je Kanada, bez klasične petice. Dosta šire u napadu i šutiraju za tri poena – rekao je nekadašnji pomoćni trener Partizana i naveo kako mnogi priželjkuju Sloveniju, ali oni sa Dončićem imaju izgrađen profil igre.

- Nama takve selekcije ne odgovaraju, premazaniji su od Kanade. Očekujem neizvesnu utakmicu, koji god da protivnik bude. Ja uvek citiram Dejana Bodirogu kada je reprezentacija u pitanju. Da bi nacionalna selekcija funkcionisala, moraš da otkineš deo sebe i daš reprezentaciji. Mislim da ovaj tim jeste na tom putu, kao onaj iz 2002. godine. Ovi momci mogu da idu do kraja. Zaslužili su da idu do kraja - zaključio je Mijatović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike