Za Borišu molitve i najbolje želje! Oglasio se KS Južnog Sudana: Pojava je bila nenamerna i nesrećna!

04.09.2023

20:39

0

Autor: A. Š.

Zdravstveno stanje srpskog reprezentativca objavljeno je i u zemlji protiv čije je selekcije doživeo tešku povredu

Za Borišu molitve i najbolje želje! Oglasio se KS Južnog Sudana: Pojava je bila nenamerna i nesrećna!
Boriša Simanić - Copyright Fiba.basketball

Srbija je ostala u šoku u nedelju uveče, kada su iz Manile stigle informacije da je srpskom reprezentativcu Boriši Simaniću odstranjen bubreg.

Podsetimo, nesrećni mladić doživeo je povredu na meču prvenstva sveta protiv Južnog Sudana, čiji se košarkaški savez oglasio dan posle užasne vesti.

- Košarkaški savez Južnog Sudana obavešten je danas o povredi igrača Boriše Simanića i naknadnom vađenju bubrega usled incidenta koji se dogodio na prošlonedeljnoj utakmici Svetskog prvenstva protiv Srbije – stoji u saopštenju KS Južnog Sudana, uz dodatno objašnjenje: 

- U incidentu je došlo do kontakta srpskog igrača i reprezentativca Južnog Sudana Nunija Omota. Zvaničnici su pregledali incident odmah nakon što se dogodio i utvrđeno je da nije bilo prekršaja. Tada ni savez ni igrač nisu bili upoznati sa ozbiljnošću Simanićeve povrede. Pojava je bila nenamerna i nesrećna. 

Čelnici KS Južnog Sudana posebno su istakli da njihov reprezentativac Nuni Omot trpi rasistička uznemiravanja posle udarca kojeg je zadao Simaniću.

- Osuđujemo bilo kakav rasizam usmeren prema igraču. Košarka je sport za koji je poznato da okuplja ljude, a ne da se koristi kao oruđe predrasuda. Na kraju, upućujemo molitve i najbolje želje Borisi Simaniću - piše u saopštenju saveza Južnog Sudana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike