Celu noć se tražila dodatna krv, moglo je da se završi tragično! Selektor Pešić opisao Simanićevu dramu!

31.08.2023

12:56

0

Autor: G. F.

Srpski reprezentativac hitno operisan tokom Mundobasketa

Celu noć se tražila dodatna krv, moglo je da se završi tragično! Selektor Pešić opisao Simanićevu dramu!
Svetislav Pešić - Copyright Printscreen/YouTube/FIBA Media

Jedan udarac, iz ranga onih kojih bude na desetine tokom svakog meča, značio je da je Svetsko prvenstvo u košarci za reprezentativca Srbije Borišu Simanića završeno.

Ali drama je tek počinjala, a da to niko nije mogao ni da nasluti. Boriša je hitno prebačen u bolnicu, gde je, na svu sreću, uspešno operisan. I to su vesti koje je javnost znala do obraćanja selektora Srbije Svetislava Pešića našim medijima na licu mesta.

- To je bio šok za sve nas, nismo očekivali da taj udarac koji je dobio može da bude ne bolan, nego tragičan, ali dobro je da se dobro završilo. Ekipa je bila celu noć... Tražila se dodatna krv, jer je mnogo krvario, ali sve se dobro završio i svi želimo da se dobro oporavi. Ono što smo videli bio je faul, udario ga je u predelu bubrega. Da li je bila namera ili nije, to sad ne znamo, to zna samo onaj koji je to uradio, Sudije su procenile da nije bilo namere. Vidite, to se desilo, a moglo je da se završi vrlo tragično, da ga odmah nisu prebacili u tu sobu, to bi bilo baš loša vest, ali sve je dobro kad se dobro završi. - rekao je Pešić i pojasnio:

 

 

- Najvažnija vest je da je Boriša operisan i da je u dobrom stanju sada. To je važno pre svega za njega i njegovu familiju, a i za nas. Ne samo što je naš igrač nego je Boriša omiljen kod svih naših igrača i kod trenera. I ja odavde želim da mu pošaljem zagrljaje i poljupce, da izdrži još jedan dan, to će biti kriza, operacija je uspela. Velika je pomoć doktora koje je organizovao naš profesor Radovanović, u lošoj situaciji dobro je da je profesor bio sa njim i da se tako završilo!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike