Doktor reprezentacije otkrio kako je Boriša! Evo kada je došlo do komplikacije i pogoršanja!

04.09.2023

06:51

0

Autor: A. S.

Postoperativni tok je i ovog puta od izuzetne važnosti

Doktor reprezentacije otkrio kako je Boriša! Evo kada je došlo do komplikacije i pogoršanja!
Boriša Simanić - Copyright MN Press

Na meču grupne faze sa Južnim Sudanom, Boriša Simanić je doživeo snažan udarac u predelu stomaka, zbog koga je hitno operisan, a prema najnovijim informacijama iz Manile, srpski reprezentativac je operisan još jednom i njemu je odstranjen bubreg!

Košarkaši su se plasirali  u četvrtfinale Mundobasketa, gde će im rival biti Litvanija, ali misli su usmerene ka mladom košarkašu Saragose.

Košarkaški savez Srbije još jednom se oglasio kako bi se izbegla nagađanja i javnost shvatila ozbiljnost stanja igrača.

- Reprezetntativac Srbije Boriša Simanić, koji se zbog povrede zadobijene u utakmici 3. kola grupne faze Svetskog prvenstva nalazi u bolnici „Makati Medical Center“ u Manili, podvrgnut je juče još jednoj operaciji. Nakon što je Simanić prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta, doktori su pratili postoperativni oporavak i doneli odluku da je zbog nastanka komplikacija, nova operacija neophodna.

O novoj operaciji i zdravstvenom stanju Boriše Simanića, doktor reprezentacije Srbije, prof. dr Dragan Radovanović kaže:

- Zbog pojave komplikacija na povređenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen ceo bubreg. Očekujemo i želimo da posle ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno - navodi se u kratkom saopštenju KSS-a na društvenim mrežama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike