Sutra igramo četiri utakmice! Pešić poziva na oprez i koncentraciju - Da odigramo najbolju utakmicu, to je put do pobede!

04.09.2023

12:11

0

Autor: A. S.

Selektor čak nije ni pratio meč Litvanije i Amerike

Sutra igramo četiri utakmice! Pešić poziva na oprez i koncentraciju - Da odigramo najbolju utakmicu, to je put do pobede!
Selektor Srbije Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Košarkaši Srbije pobedom nad Dominikanskom Republikom u poslednjem meču grupne faze obezbedili su plasman u četvrtfinale, pa će Litvanci, koji su načinili iznenađenje i pobedu nad Amerikom, biti naredni rivali.

Taj duel na programu je u utorak, od 10.40, a srpski tim trenutno proživljava dramu, nakon nove operacije Boriše Simanića, kome je u međuvremenu odstranjen bubreg.

Na konferenciji za medije, koja je održana danas u Manili, selektor Svetislav Pešić je govorio o narednom rivalu.

- Ovo što su oni odigrali protiv Amerike nije za nas toliko bitno, čak nismo ni gledali tu utakmicu, jer gledali smo druge utakmice, sa evropskim protivnicima. Ta utakmica protiv SAD je samo pokazala da je to jedan čvrst tim, koji je do sada dobio sve utakmice, pokazao izvanrednu košarku. Biće veoma zahtevna, izazovna utakmica. Potrebna je maksimalna koncetracija. Jer sutra igramo četiri utakmice, svaka po 10 minuta. Posle svakih 10 minuta, počinje nova utakmica - rekao je Pešić, a zatim se dotakao konstatacije novinara da je protiv Portorika Srbija „odradila“ protivnika:

Pobeda Litvanaca 

- Ovde nema iznenađenja. Nema iznenađenja ni na jednom turnirskom takmičenju. To je veliki uspeh Litvanije svakako. Čestitam, velika pobeda. Ali na ovakvim turnirima sve je moguće.

- Nismo mi nikoga odradii, mi smo se borili. Ovde nema odrađivanja utakmica, gospodine, ovde se priprema utakmica. Iznose se prednosti i mane protivnika, definiše se plan. Nema odrađivanja. Vi ste verovatno veći optimista od svih nas, i ja sam optimista, ali sada ne smem da budem. No, jesu momci odigrali izvanredno, pokazali su timsku igu, timsku hemiju. Treba da se kaže da je bilo 30 asistencija. To nije odrađivanje.

A sada sledi teži meč i uvek neugodna Litvanija.

- E sada, protv Litvanije to neće biti dovoljno. Jer protiv Litvanije će morati da se igra i odbrana i napad, da se nađe jedan balans, jer igramo protiv fizički vrlo jakog protivnika, koji igru pre svega bazira na čvrstoj, fizičkoj jakoj odbrani. Igraju veoma agresivno i na naše spoljne i unutrašnje igrače. Protiv ekipe kakva je bila juče, dovoljno je da se dobrom odbranom i dobrim napadom dobije utakmica. Protiv Litvanije je potrebna izvanredna odbrana i izvanredan napad. Moramo da odiramo našu najbolju utakmicu da bismo pobedili - iskreno je rekao selektor.

Međutim, kod Orlova nema straha.

- Sposobnosti jedne dobre ekipe je da sakrije nedostatke i istakne prednsoti, probaćemo to i da uradimo. I oni imaju slabosti,nema perfektne ekipe. Sada treba te slabosti otkriti, treba ih targetirati i u napadu i u odbrani. Koncetrisati se na njihove ključne igrače. A napasti njihovu odbranu sa planom. Vrlo je važno kako napadamo, da ne ispadamo, da ispoštujemo naše akcije. Da se postave dobro blokovi i tako dalje, da ne gnjavim sa detaljima. To je put do pobede - zaključio je Pešić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike