Orlovi su imali plan da napadnu najboljeg igrača Dominikanske Republike! Pešić rekao ko je to i sve iznenadio!

03.09.2023

17:26

0

Autor: A. Š.

Selektor košarkaša Srbije čestitao igračima pobedu i plasman u četvrtfinale Mundobakseta

Orlovi su imali plan da napadnu najboljeg igrača Dominikanske Republike! Pešić rekao ko je to i sve iznenadio!
Svetislav Pešić - Copyright Fiba.basketball

Košarkaši Srbije plasirali su se u četvrtfinale Mundobasketa. Poraz od Italije uneo je malu zebnju među navijače Orlova pred meč odluke protiv Dominikanske Republike, ali se tokom samog meča pokazalo da je to bilo potpuno neutemeljeno.

Bogdanović i drugovi od prvog do poslednjeg minuta bili apsolutne gazde dešavanja na terenu, a posle ubedljive pobede dobili su još jednu lepu vest pred borbu za polufinale šampionata sveta.

- Prvo je bilo važno da pokažemo reakciju posle prethodne utakmice i tim je to uradio na sjajan način – kazao je posle meča sa Dominikanskom Republikom selektor Svetislav Pešić i potom malo iznenadio komentarom o rivalu koji u svom sastavu ima NBA zvezdu Karla Entonija Taunsa:

- Ne samo zbog pobede, već i zbog našeg plana koji je bio da napadnemo najboljeg igrača Dominikanske Republike. Po našem mišljenju to je Feliz, koji je odigrao sjajan turnir. Pokušali smo da ga eliminišemo iz igre i u tome uspeli.

Ubedljivu prednost tokom cele utakmice iskusni strateg je iskoristio da razigra sve igrače koje ima na raspolaganju.

- Bilo je važno da pružimo šansu igračima poput Petruševa i Avramovića. Nismo mogli da računamo na njih, dobri su bili tokom priprema, a onda su se povredili. Čestitam svojim igračima na pobedi, pokazali smo snagu, samopouzdanje, energiju i bili na nivou od početka do kraja – rekao je Svetislav Pešić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike