Srbija izbegla Ameriku u četvrtfinalu! Litvansko čudo po meri Orlova!

03.09.2023

16:40

0

Autor: G. F.

Košarkaši Litvanije savladali SAD na Mundobasketu

Srbija izbegla Ameriku u četvrtfinalu! Litvansko čudo po meri Orlova!
Litvanija - SAD - Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Čuda se događaju! Ne tako često, ali se događaju!

Košarkaši Srbije, koji su ubedljivom pobedom nad Dominikanskom republikom, čekali su rezultat utakmice Litvanija - SAD, kako bi saznali s kim će igrati u četvrtfinalu Mundobasketa.

Naravno, da su svi očekivali pobedu Amerikanaca i naš duel sa njima, ali to se nije dogodilo! Da prokomentarišemo u "srpskom stilu", Ameri su izgubili i "pobegli" od Srbije.

Strašno su Litvanci otvorili duel sa SAD, posle 10 minuta imali 31:12, na poluvremenu 54:37. Trgli su se Amerikanci, do kraja treće četvrtine stigli na samo minus šest (65:71), pa je bilo jasno da će biti drame u finišu.

Stiskali su Amerikanci, Litvanci trojkama držali tu prednost sve do četiri i po minuta do kraja, kada je Branson ubacio za 89:85.

U naredna dva minuta Amerika nije postigla nijedan koš, Litvanci su to iskoristili i poveli sa 12 razlike - 97:85. Tada je već opasno zamirisalo na veliku senzaciju i na neočekivanog rivala Srbiji u četvrtfinalu.

Izdržali su Litvanci sve napada SAD u poslednja dva minuta i izvojevali veliku, junačku pobedu i to sa postignutih 100 plus poena. U poslednjih minut ušlo se sa plus devet za Litvaniju, ali je stigla trojka Amerike. Sa penala je Kuzminkas pogodio oba puta, a Bridžis je ubacio za tri na 45 sekundi do kraja susret za 105:100. Precizni su Litvanci, koji potom prave faul pri šutu za tri poena.

U poslednjih 26 sekundi ušlo se sa 107:102 za Litvance, posle dva iskorištena bacanja SAD. Tajm-aut evropskog tima trebalo je da posluži za smirivanje igrača koji su bili svesni da su pred ogromnim trijumfom. Ponovo brz faul Amerikanaca, a sada su Litvanci pogodili samo jedno bacanje. Branson je na drugoj strani pogodio oba puta za minus 4 na 16 sekundi pre kraja četvrte četvrtine.

Dimša je zakucao 6,8 sekundi pre kraja nakon što su Amerikanci ukrali loptu i promašili za tri poena! Tajm-aut za SAD pri 110:104 za Litvaniju. Drama je dostigla vrhunac, ali povratka za Amerikance nije bilo. Nisu postigli koš i Litvanija je slavila veliku pobedu!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike