Srbija je jedan od najboljih timova na svetu, zbog njega navijam za vas! Poceko nas poštuje i godinama nam pravi problem!

03.09.2023

14:13

0

Autor: A. S.

Selektor Azura želi i Orlove u nokaut fazi Mundobasketa

Srbija je jedan od najboljih timova na svetu, zbog njega navijam za vas! Poceko nas poštuje i godinama nam pravi problem!
Đanmarko Poceko - Copyright Fiba.basketball

Italijani su obezbedili četvrtfinale Svetskog prvenstva i to sa prve pozicije u grupi, pa je jasno da će izbegnuti Ameriku. Iako je njihov pohod ka vrhu na početku izgledao nemoguće, od utakmice sa Srbijom, Azurima se otvorio put.

Pobedom nad ekipom Portorika, potvrdili su prvo mesto u grupi, a posle meča, selektor Đanmarko Poceko  je pričao o Srbiji.

- Srbija je jedan od najboljih timova na svetu, Portoriko je igrao odličnu košarku, Dominikanska Republika takođe. Verujem u vas i mislim da ćete pobediti, ali respekt koji imam prema Dominikancima ne zasniva se samo na tome što su nas pobedili. Vidim da imaju odličnu hemiju, legendarnog trenera kakav je Nestor. Ali, ljubav koju osećam prema (Saši) Daniloviću, zato navijam za vas - rekao je Poceko.

Italijan je potom pohvalio svoje igrače, naročito učinjeno u defanzivi.

- Nisam bolju odbranu video u životu. Igrali smo protiv Srbije, bilo je pobedi ili kući. Protiv Srbije smo bili na ivici da izgubimo. Srbija je dosad ubacivala oko 104 poena, Portoriko preko 85 poena. Ne volim da govorim o statistici, ali ova govori nešto... Govori o karakteru mojih igrača, zalaganju u odbrani. Zato ovo ne mogu da poredim ni sa čim što je uradila neka naša prethodna generacija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike