Orlovi složni posle trofeja u Kini: Bićemo pravi u Manili!

21.08.2023

17:41

0

Autor: A. Š.

Aleksa Avramović i Filip Petrušev dali osvrt na poslednje pripremne mečeve pred početak Mundobasketa

Orlovi složni posle trofeja u Kini: Bićemo pravi u Manili!
Košarkaši Srbije s peharom u Šenženu - Copyright Promo/KSS

Pre samo nekoliko meseci Aleksa Avramović i Filip Petrušev vodili su rovovsku bitku za jadranski tron u dresovima Partizana i Crvene zvezde, a za nekoliko dana biće uzdanice Srbije na Mundobasketu u Manili.

Orlovi su pripremni period okončali na perfektan način. Na turniru u Šenženu savladani su domaćin Kina i Brazli, a sudeći po utiscima sa dva poslednja prijateljska susreta pred početak planetarnog šampionata Pešićevi izabranici putuju potpuno spremni na turnir.

- Vrlo kvalitetne dve provere, prvo protiv Kine s kojom otvaramo Mundobasket, a danas i protiv Brazila, za koji znamo koliko je kvalitetan i šta je sve uradio u Južnoj Americi. Imaju izuzetnu spoljnu liniju, NBA igrače, bivše NBA igrače i sjajno su povezani sa centrima – kazao je Avramović, uz osvrt na izdanje Orlova.

- Mi smo podigli nivo agresivnosti u odbrani, jesmo primili 81 poen, imali smo nekih sitnih propusta, ali intenzitet celog turnira je bio na visokom nivou. Bez dvojice naših lidera, Bogdanovića i Milutinova, smo izneli ovu utakmicu i s pobedom, puni entuzijazma, putujemo u Manilu.

Slično razmišlja i novi košarkaš Filadelfije.

- Dobar turnir za nas, dve pobede. Mislim da smo podigli formu u odnosu na turnir u Grčkoj. Imamo još nekoliko stvari da korigujemo pre prvenstva, ali mislim da smo izgledali dobro, pogotovo u prvoj utakmici. Danas smo bili nekompletni, ali mislim da ono pravo tek predstoji i da ćemo biti najbolja verzija nas kada bude najpotrebnije, a to je u Manili – kazao je Filip Petrušev.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike