Mučili se protiv Brazila: Orlovi pobedom idu na Mundobasket!

21.08.2023

16:08

0

Orlovi slavili sa 89:85

Mučili se protiv Brazila: Orlovi pobedom idu na Mundobasket!
Aleksa Avramović - Copyright Promo/FIBA

Košarkaši Srbije slavili su protiv Brazila 89:85 (21:20, 24:18, 19:21, 25:26) u poslednjoj proveri pred odlazak na Mundobasket i tako sa velikim samopuzdanjem putuju u Manilu.

Mučili su se Orlovi tokom čitavog meča, ali najvažnije da su slavili, iako su bili lišeni kapitena Bogadana Bogdanovića i Nikole Milutinova, koje je selektor Kari odmarao za ovaj okršaj.

Nisu naši momci blistali protiv Brazila, ali što kaže naš narod pobedi se ne gleda u zube, i tako treba da gledamo i ovaj okrašj.

Bilo je vidljivo da Kari želi da pruži šansu većini igrača, dosta je menjao petorke, i verovatno na taj način hteo da vidi čime raspolaže na Mundobasketu.

Celokupan utisak tokom pripremnih utakmica može biti pozitivan, u pet utakmica doživeli su samo jedan poraz, što uliva nadu da naši momci mogu nešto da naprave na Mundobasketu, a prioritet je plasman na Olimpijske igre sledeće godine u Parizu. 

Što se tiče same utakmice protiv Brazila, nema tu previše mudrovanja, Orlovi nisu blistali, ali su pobedili, što takođe može da bude dobar znak.

Kad se na to doda, da Kari nije računao na dvojicu najboljih igrača, možemo biti zadovoljni pruženom partijom ostalih momaka.

Veći deo meča je bio izjednačen, igralo se toplo-hladno na obe strane, ali kad je bilo najvažnije, Orlovi su bili skoncentrisaniji i na kraju zasluženo slavili protiv nezgodnih Brazilaca.

Najefikasniji u našem timu bili su Filip Petrušev sa 17, Aleksa Avramović sa 11 i Nikola Jović koji je ubacio isto kao i košarkaš Partizana, ali treba istaći da je igrač Majamija u poslednjim sekundama postigao izuzetno važnu trojku, što je i donelo pobedu Orlovima.

Blog uživo:

40. minut - Kraj Srbija pobedila Brazil sa 89:85.

35. minut - Ponovo se vraćamo u egal utakmicu, izjedanačeno pet minuta pre kraja utakmice (74:74). Ulazimo u zanimljivu završnicu.

33. minut - U ovom delu meča bolja igra naših igrača, i odmah se to vidi na rezultatu. Ponovo Orlovi imaju prednost od pet poena razlike (73:68). Najzaslužniji za preokret je Avramović.

31. minut - Totalni preokret Brazilaca na početku poslednje četvrtine. Sa dve trojke prelaze u vođstvu. Kari odmah zove tajm aut (64:65).

Početak poslednje četrvtine

30. minut - Kraj treće četvrtine (64:59)

26. Loš period naših igrača, što su iskoristili Brazilci, i smanjili na pristojinih pet poena (56:51).

24. minut - Definitivno bolja igra Orlova u nastavku, a najbolji pokazatelj je da održavaju dvocifrenu razliku (56:44). Najvažnije da Kari često menja petorku i na taj način želi da se uveri u kvalitet igrača pred početak Mundobasketa. 

22. minut - Preslikano prvo poluvreme. Obe selekcije igraju u mahovima, tako je i na početku drugog poluvremena. Ipak, Orlovi su šuterski raspoloženiji, i prvi put su otišli na plus deset (54:44). 

Kreće drugo poluvreme:

20. minut kraj prvog poluvremena 45:38

18. minut - Relativno izjednačeno prvo poluvreme, ali na kraju su naši igrači uspeli da naprave plus 7 (43:37), što je najveća razlika na meču. 

16. minut - Orlovi su ponovo pali u intezitetu igre, što su Brazilci iskoristili i ponovo meč vratili u egal (35:34)

14. minut - Čini se da Orlovi polako ulaze u svoj ritam i do sada imaju najveću razliku. Dosta agresivnija naših igrača u ovom delu meča (35:29).

12. minut - Orlovi su bolje krenuli u drugoj deonici. Na parketu su igrači, koji forisraju bržu igru i to se ispostavilo kao dobar potez (29:25).

Počinje druga četvrtina:

10. minut - Teška utakimica za naš momke, bore se tokom čitave prve četvrtine, ali to nije iznenađenje, s obzirom na to da Kari ne računa na Milutinova i Bogdanovića. (21:20) za Srbiju

8. minut - Toplo-hladno igraju naši igrači, posle dobrog perioda, opet je došlo do pada i Brazilci prvi put na meču su u vođstvu (18:16).

6. minut - Ovaj period pripada Orlovima, bolje igraju, ubacili su u veću brzinu, i vode sa 15:10. Polako dolazi sve na svoje. 

4. minut - Nerešeno, dosta grešaka kod Orlova, čini se da su na početku utakmice Brazilci dominatniji pod koševima. (8:8)

2. minut - Dosta izjednačeno na početku. Zanimljivo je odluka Karija da izađe sa veoma čudnom petorkom, ali sigurno on najbolje zna zašto je to učinio - (6:4). 

Prva četvrtina

Petorka Srbije: Marinković, Petrušev, Stefan Jović, Davidovac, Nikola Jović.

BONUS VIDEO:

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike