Orlovi u visokom letu pred Mundobasket! Đorđevićeva Kina lak zalogaj za Srbiju!

20.08.2023

15:28

0

Izabranici Svetislava Pešića ulaze u poslednju fazu priprema za Svetsko prvenstvo

Orlovi u visokom letu pred Mundobasket! Đorđevićeva Kina lak zalogaj za Srbiju!
Bogdan Bogdanović - Copyright MN Press

Košarkaši Srbije ulaze u završnu fazu priprema za Mundobasket koje počinje za nekoliko dana, a posle prva provera na Solidariti kupu protiv Kine može se konstatovati da su Bogdanović i drugovi na pravom putu. Orlovi su preslišali domaćina turnira Kinu, koju sa klupe predvodi legendarni srpski košarkaš i nekadašnji selektor Srbije Saša Đorđević - 87:64.

Važno je pobeđivati i na ovakvim mečevima. Bez ritma, iseckanog gomilom faulova, kada su noge teške i umor i te kako prisutan... Jer, pre nepuna dva dana Orlovi su doputovali u Kinu, gde ih već sutra očekuje novi duel, ovoga puta protiv selekcije Brazila.

Najveći deo posla Pešićevi izabranici završili su već u prvoj deonici. Više od četiri minuta Kinezi su bili bez koša na otvaranju utakmice, što su srpski košarkaši iskoristili da stignu ekspresno do dvocifrene prednosti (11:0), koju nisu ispuštali do kraja susreta.

Do kraja prvog poluvremena meč je i imao kakav takav ritam, koji je potpuno nestao u drugih 20 minuta. Igralo se uglavnom na mahove, mini serije, koje Kinezi, sa svoje strane, nisu do kraja materijalizovali ogromnim brojem promašenih slobodnih bacanja.

Zato su Orlovi sve svoje prilike gotovo bez greške pretvarali u uvećavanje prednosti, koja je najveću razliku dostigla upravo na kraju meča, zahvaljujući seriji 12:2 u završna tri minuta.

BLOG UŽIVO:

Početak četvrte čevrtine:

40. minut - KRAJ! Srbija je pobedila Kinu 87:64.

38. minut - Trojka Vanje Marinkovića donela je Orlovima velikih plus 18 dva i po minuta pre kraja meča.

36. minut - Odavno je sve rešeno na ovom meču što se tiče pobednika, Kinezi se trude da što više ublaže poraz do kraja meča.

34. minut - Ogovaraju Orlovi sa sedam vezanih poena, pošto je posle poena Bogdanovića trojku dao Jović, a dva bacanja Petrušev - 72:55.

32. minut - Kinezi otvaraju četvrti period mini serijom 4:0, koju poenima sa poludistance prekida Bogdanović - 67:55.

30. minut - Kraj treće četvrtine 65:51

26. minut - Ponovo Orlovi imaju preko deset poena, čini se da izabranici Svetislava Pešića igraju koliko im je potrebno da pobede, a da se pritom niko ne povredi.

24. minut - 46:37 Nekoliko grešaka naših igrača kako u odbrani, tako i u napadu. Kinezi posle dužeg vremena spustili ispod deset.

22. minut 43:33 - Bolje su krenuli Kinezi, napravili seriju 5:0, ali Avramović odmah uzvraća trojkom u sledećem napadu. Ponovo dvostruka razlika Orlova.

Početak drugog poluvremena

20: minut - 43:28 - Kraj prvog poluvremena!

17. minut - 37:23 Ovo je najveća razlika Orlova, selektor Kari može biti zadovoljan onim što pokazuju naši momci na parketu. 

14. minut - 32:21 - Orlovi kontrolišu rezultat od početka utakmice, Kari često menja igrače, ali i pored toga razlika se ne spušta ispod deset poena. 

12. minut - 27:17 - Nastavlja Srbija da dominira i na početku druge četvrtine. Sve vreme Orlovi imaju prednost preko deset poena.

Početak druge četvrtine:

10. minut - 23:12 - Kraj prve četvrtine

8. mimut - 17:6 Orlovi održavaju predbost od više od deset poena. Kari je već dao priliku većini igrača kako bi izmešao karte i time video čime raspolaže.

6. minut - 11:2 - U ovom periodu dosta grešaka sa obe strane i punih dva minuta nije bilo koša. Period opuštanja kod Orlova. 

4. minut - 11:0 Odličan početak utakmice, pre svega u defanzivi, a najbolji pokazatelj je da Kinezima nisu dozvolili da postignu nijedan koša, a prošlo je četiri minuta. Definitivno dosta agresivno smo ušli u meč. Dok u napadu Orlovi dolaze lako do poena.

2. minut - 4:0 Srbija preko Milutinova postiže prve poene za Srbiju. Odmah zatim, posle odlične odbrane Jovića, Avramović postiže koševa za Orlove.

Petorka Srbije:Avramović,Marinković, Milutinov, Nikola Jović, Gudrić.

13.25 - Kinezi u srpskim dresovima daće podršku našim košarkašima

12.58 - Košarkaši Srbije predvođeni kapitenom Bogdanom Bogdanović izašli su na zagrevanje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike