Pešić ipak nije odredio konačnih 12 za Mundobasket! Ovo je spisak srpskih "orlova" koji putuju na Daleki istok!

16.08.2023

21:13

0

Autor: D. N.

Pre starta takmičenja na Filipinima, planirane su još dve test utakmice

Pešić ipak nije odredio konačnih 12 za Mundobasket! Ovo je spisak srpskih "orlova" koji putuju na Daleki istok!
Copyright MN Press

Košarkaši Srbije odigrali su poslednju pripremnu utakmicu u Srbiji, uoči Mundobasketa. U beogradskoj "Areni" je deklasiran Portoriko, a selektor Svetislav Pešić je odredio i spisak putnika, od njih 13. Tako da će u poslednjem trenutku "otpasti" jedan od košarkaša.

Treba napomenuti da će uoči početka Svetskog prvenstva, naš nacionalni tim odigrati mečeve sa Kinom i Brazilom.

- U Kinu putuje 13 igrača i to je bio plan pre početka. Nih 13 putuje u Kinu i dalje u Manilu. Mali Topić ostaje ovde i nastaviće da trenira. Imamo dugačak put, potreban nam je i medciisnki staf, moramo da treniramo. Ja bih voleo da se Topić tamo pojavi, ali to bi značilo da se neko povredio što ne bih voleo. Što se Beslaća tiče on vuče povredu i on je sada malo bolje, ali nastaviće terapiju - kazao je Pešić i objasnio kada će biti konačni "rez".

- Ja mislim da 48 sati pred meč mi ćemo da odredimo 12 igrača i to je to. A prvi meč igramo 26. avgusta - objasnio je iskusni trener.

Dakle, u Beogradu ostaju Nikola Topić i Dušan Beslać, dok će ka Kini krenuti: Stefan Jović, (kapiten) Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Aleksa Avramović, Nikola Milutinov, Aleksa Radanov, Nikola Jović i Filip Petrušev.

Podsetimo, naši "orlovi" će na Svetskom prvenstvu biti u grupi sa Portorikom, Kinom i Južnog Sudana. Mundobasket će početi 25. avgusta, a biti završen 10. septembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike