Pešićev kolega, NBA legenda Afrike objavio spisak! Orlovi će morati da obrate pažnju posebno na jednog igrača!

10.08.2023

10:07

0

Autor: D. N.

Orlovi će na Mundobasketu biti u grupi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom

Pešićev kolega, NBA legenda Afrike objavio spisak! Orlovi će morati da obrate pažnju posebno na jednog igrača!
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije na predstojećem Mundobasketu igraće u grupi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom. Svetsko prvenstvo na Filipinima, u Japanu i Indoneziji počeće 25, avgusta i trajati do 10, septembra, a poznat je i širi spisak afričke selekcije.

Država koja je formirana pre 12 godina debitovaće na šampionatu sveta, a kao selektor je predvodi 38-godišnji Luol Deng, koji je imao zapaženu NBA karijeru, u Čikagu, Klivlendu, Majamiju, Lejkersima i Minesoti.

Na trenutnom spisku je 18 košarkaša, a među njima je i Nuni Omot, koji je vodio Al Ahli do titule prvaka Afrike. Pripao mu je i trofej "Hakim Olajdžuvon" kao najkorisnijem igraču. U proseku je beležio 18,9 poena i 3,6 skoka u mečevima tamošnje Košarkaške afričke lige (BAL).

Južni Sudan će poslednju utakmicu u grupi odigrati protiv Srbije, 30. avgusta. Pre toga će odmeriti snage sa Portorikom (26. avgust) i Kinom, dva dana kasnije.

Podsetimo, naš nacionalni tim je trenutno u fazi priprema i odigrao je i dve utakmice na "Akropolis kupu" u Atini, uz polovičan učinak. Pobedili smo Grčku, ali i izgubili od Italije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike