Pešić video dobre i loše stvari! Nismo odustali, ovakva utakmica nam je bila potrebna!

09.08.2023

21:27

0

Autor: G. F.

Košarkaši Srbije pretrpeli još jedan poraz od Italijana

Pešić video dobre i loše stvari! Nismo odustali, ovakva utakmica nam je bila potrebna!
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u drugom meču Akropolis kupa od Italije, a selektor Svetislav Pešić naglašava da je bilo i dobrih i loših stvari na utakmici.

- Teška utakmica za obe ekipe u trenutku kada se pripremamo za Svetsko prvenstvo. Jednu utakmicu smo pobedili, večeras protiv Italije koja ima kontinuitet i veoma je iskusna, igraju tri sezone zaredom zajedno, nismo. Sa naše strane bilo je mnogo uspona i padova, od odličnih rešenja do veoma loših. Nije ovo opravdanje, ali pričali smo o tranziciji tokom cele utakmice. Nama je odbrana veoma važna, sinoć smo primili šest poena iz tranzicije, a večeras 23 poena u prvih 6 ili 8 sekundi njihovog napada. Veoma jaka utakmica sinoć, energija je večeras na trenutke, posebno na početku bila odlična - rekao je Pešić, pa ocenio i završetak susreta:

- Naravno, na kraju utakmice, znali smo da će biti tesno, imali smo dobre odluke, ali nismo ubacili otvorene šuteve. Za mene je važno da nismo odustali i da smo bili u situaciji da pobedimo. Najvažnije za nas je bilo da odigramo jednu ovakvu utakmicu, punu intenziteta i borbe.

Pešić je za kraj ponovio da je odbrana najvažniji deo igre i da će se na nekim stvarima posebno i dodatno raditi:

- Sve je u odbrani i skoku u odbrani. U poslednjoj četvrtini nismo dobro zatvarali i imali su pet skokova u napadu. Nama je osnovno da to iskontrolišemo i na tome ćemo raditi i o tome pričati.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike