Mundobasket je bio spreman za veliku senzaciju! Evo kako je Letonija u poslednji čas ostala bez Majka Džejmsa!

04.08.2023

18:25

0

Autor: A. Š.

Uticajni litvanski košarkaški novinar Donatas Urbonas otkrio je zbog čega je propala mogućnost da se naturalizuje sjajni američki bek

Mundobasket je bio spreman za veliku senzaciju! Evo kako je Letonija u poslednji čas ostala bez Majka Džejmsa!
Majk Džejms - Copyright Profimedia

Dok se košarkaški zaljubljenici širom Starog kontinenta bave aktivnostima klubova u prelaznom roku, nacionalne selekcije polako hvataju zalet za predstojeći Mundobasket koji je mogao da bude jači za jednog od najboljih evroligaških igrača.

Kako prenosi specijalizovani portal „BasketNews“, as Monaka Majk Džejms bio je veoma blizu da ponese dres Letonije na planetarnom šampionatu koji se od 25. avgusta do 10. septembra održava u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Novinar litvanskog portala Donatas Urbonas ispričao je u svom podkastu i kako je sve propalao.

- Postojale su velike šanse da Džejms zaigra za Letoniju. Ne sećam se da li je to bilo prošle ili ove godine, ali Letonci su razmišljali da ga naturalizuju za Mundobasket. Ipak, prema onome što sam čuo, moguće da je neko iz nacionalnog saveza, ili neko od starijih igrača, bio protiv toga. Može se reći da su na kraju odbacili tu mogućnost, ali sigurno je postojala prava priča i bilo je nekih razgovora između Majka i Letonije – kazao je Urbonas.

Američki bek gotovo celu profesionalnu karijeru proveo je na evropskom tlu. Uz kratke izlete u NBA (Finiks, Nju Orleans, Bruklin) profilisao se kao jedan od najboljih košarkaša na Starom kontinentu, ali dosad nije nastupao ni za jedan nacionalni tim.

Podsetimo, Letonci će na Mundobasketu igrati u grupi H protiv Kanade, Francuske i Libana.

BONUS VIDEO

instagram

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike