Srbiji će bez Jokića biti pakleno teško, a drugima mnogo, mnogo lakše! Evo šta pišu stranci o Nikolinom otkazu!

24.07.2023

08:09

0

Autor: D. N.

Na spisku selektora Pešića neće biti ni Micića ni Kalinića

Srbiji će bez Jokića biti pakleno teško, a drugima mnogo, mnogo lakše! Evo šta pišu stranci o Nikolinom otkazu!
20220819twJokic01 - Copyright MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštiće danas u 16 časova spisak igrača na koje će računati na predstojećem Mundobasketu. Zvanična potvrda se čeka, ali je veoma izvesno da među pozvanima neće biti Nikole Jokića, Vasilija Micića i Nikole Kalinića.

Naravno, najviše pažnje je izazvao izostanak prvaka NBA lige sa Denverom. Do ove odluke postojala je određena nada da će centar ipak odlučiti da zaigra na Svetskom prvenstvu. Bilo je i razgovora sa Pešićem i čelnicima KSS, ali kako stvari stoje, "orlovi" će morati da igraju bez MVP-a finalne serije NBA lige.

I drugi su otkazivali

Ali ovo nije bila velika vest samo za nas već i za svetsku košarkašku javnost. Tako se u jednom od tekstova spominje da Jokić nije jedini koji je rekao "ne" nacionalnom timu. Spominju se otkazi i drugih NBA zvezda, kao što su Japanac Rui Hačimura, Australijanac Ben Simons, Grk Janis Adetekumbo, Francuz Viktor Vembanjama...

Tako i američki mediji navode da je izostanak Jokića dobra vest za sve timove (pa i za američki) u kasnijem toku takmičenja.

Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Srbija se nalazi u grupi A sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom i igraće u Manili.

Pre toga igraće i pripremne utakmice sa Bosnom i Hercegovinom, Poljskom i Crnom Gorom, a onda sledi i put u Atinu, na turnir na kojem će biti i Grčka i Italija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike