Janis precrtan, ali to nije kraj! Mundobasket bez još jedne zvezde?

31.07.2023

17:01

0

Autor: A. S.

Povrede utiču na spisak učesnika

Janis precrtan, ali to nije kraj! Mundobasket bez još jedne zvezde?
Janis Adetokumbo - Copyright fiba.basketball

Do početka Svetskog prvenstva u košarci ostalo je malo manje od mesec dana, a iz dana u dan, polako jedna po jedna zvezda ispadaju sa spiska učesnika.

Nakon što je Nikola Jokić rešio da odmara tokom ovog leta, dugo se polemisalo da li će Grci biti kompletni, tačnije da li je stanje sa povredom Janisa Adetokumba zadovoljavajuće.

Ali, danas je Dmitris Itudis rešio da stavi tačku na spekulacije i da sa novog, skraćenog spiska, izostavi jednog od najboljih centara sveta.

Tomas Vokap, Dimitris Moraitis, Mihalis Luncis, Janulis Larencakis, Lefteris Bohoridis, Panajotis Kalaicakis, Vasilis Toliopulos, Kostas Papanikolau, Janis Papapetru, Nikos Rogavopulos, Tanasis Adetokumbo, Dinos Mitoglu, Dimitris Agravanis, Manos Hacidakis, Jorgos Papajanis, Kostas Adetokunbo, Jorgos Kalburis.

Ipak, njegov izostanak, ne znači da je i definitivno otpisan.

- To će nam saopštiti doktori reprezentacije i lekari iz Milvoki Baksa, on se trudi da igra za Grčku, ali povreda je takva da će uskoro biti na reevaluaciji i saznaćemo da li će moći da igra ili ne - objasnio je selektor Itudis.

Grci će igrati u Grupi C i to u Manili zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama, Jordanom i Novim Zelandom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike