Da li su "orlići" zadali domaći "orlovima"? Mundobasket se bliži, evo šta kaže Danilović

31.07.2023

07:15

0

Autor: 24sedam

Predsednik KSS uživo gledao kako Srbija osvaja zlatnu medalju u Nišu

Da li su "orlići" zadali domaći "orlovima"? Mundobasket se bliži, evo šta kaže Danilović
Predarag Danilović - Copyright KSS

Osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za košarkaše do 18 godina ispratio je uživo i Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije. I odmah posle velikog uspeha naših "orlića" oglasio se hvaleći tim koji je do uspeha vodio Nenad Stefanović.

- Vrhunski rezultat. Svaka im čast. Želeo bih da se zahvalim gradu Nišu, svima koji su učestvovali u organizaciji, mojim saradnicima iz Saveza koji su besprekorno obavili ovaj posao, ovoj predivnoj publici koja je ovim momcima u ovim godinama dala dodatnu snagu i motivacuju.

Naravno, iznad svega i pre svega, hvala igračima, treneru, stručnom štabu, Milenku Tepiću, potpredsedniku Košarkaškog saveza, i Aci Bućanu, koji su izvrsno sastavili tim, i treneru Stefanoviću koji je odradio fenomenalan posao. Ovo će ovim momcima ostati za ceo život. Najiskrenije sam srećan zbog njih, kada ih vidim da se ovako iskreno raduju - kazao je Danilović, uz osvrt na utakmicu.

- Bila je fenomenalna utakmica. Španija je strašna ekipa. Odličnih klinaca imaju… Ovo je naša odlična generacija, nadam se da će imati prostora u svojim klubovima da igraju, jer su stvarno odlični momci.

Upitan da li vidi neke igrače za A tim u budućnosti, predsednik KSS-a je odgovorio potvrdno.

- Naravno da ih vidim. Imaju oni još do A tima, ali sigurno da ih vidimo. To i jeste cilj. Znate, način na koji ja razmišljam, ne kažem da je to najispravniji način, ali smatram da sve ove juniorske, kadetske, pionirske selekcije, glavni zadatak je da se stvori nekoliko igrača. Ako se osvoji nešto usput, to je fenomelano, ali, glavni cilj je da dobijemo dva-tri dobra igrača. Među ovim klincima će sigurno da bude odličnih igrača za prvi tim. Samo kažem, nadam se da će imati prostora, koliko je to naravno moguće, u svojim klubovima da igraju.

Krajem avgusta počeće i Mundobasket za seniore, i da li su klinci zadali "domaći" starijim kolegama. Odgovor je bio diplomatski.

- Seniori imaju Svetsko prvenstvo. Nadamo se najboljem i to je to. Treba uživati u ovim momcima kako su fenomenalo odigrali.

Danilović je završnicu ispratio u društvu Horhea Garbahose, predsednika FIBA Evropa.

- Poznajemo se dugo godina. Kao što sam i ja njemu rekao da Španija ima fenomenalne igrače i on je meni isto rekao za naš tim - zaključio je predsednik KSS-a.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike