Legendarni Muta u epizodi - I šta ćemo sad! Ostavite Jokića, hoće vreme za druge ljubavi!

27.07.2023

08:42

0

Autor: A. S.

Nikolić pronašao način da "pecne" Pešića u nezgodnom trenutku

Legendarni Muta u epizodi - I šta ćemo sad! Ostavite Jokića, hoće vreme za druge ljubavi!
Miroslav Muta Nikolić - Copyright MN Press

Košarka je decenijama sport koji Srbija voli, pa se pred svako takmičenje dodatno aktivira interes javnosti. Nakon što je Nikola Jokić sa Denver Nagetsima uzeo NBA prsten, srpska javnost je sa velikim nestrpljenjem čekala na objavljivanje spiska za Mundobasket, ali kada je Svetislav Pešić saopštio da na njemu nema centra iz Sombora, usledilo je i veliko razočaranje.

Očekivalo se da će Srbija u najjačem sastavu igrati na Svetskom prvenstvu, ali je Jokić rešio da nakon naporne sezone, ovo leto ipak provede u odmoru. Nažalost, pored Jokića, u sastavu neće biti ni Vasilija Micića, Nikole Kalinića, Vladimira Lučića...

Neki zbog povreda, a neki zbog odmora, ali javnost je ponovo uzburkana. Ipak, ima i onih koji razumeju odluku Somborca da odmara, među prvima je glas digao legendarni košarkaški stručnjak i bivši asistent Aleksandra Saše Đorđevića u nacionalnom timu - Miroslav Muta Nikolić.

- Trebalo bi ljudi da imaju razumevanja za Jokića. Ostavite dečka, bre, hoće čovek vreme za familiju. Da se posveti nekim drugim ljubavima, konjima i šta već voli. To je najbolji igrač na svetu. Svi su ponekad otkazali reprezentaciji. On je bio sa nama u Kini, pa sad na Evropskom prvenstvu kad smo ispali od Italije - rekao je Nikolić u razgovoru za Maxbet sport.

Nikolić nije iznenađen otkazima, ali je imao i šta da poruči selektoru Svetislavu Pešiću.

- Setite se samo šta je Svetislav Pešić izjavljivao kad je Đorđević bio selektor. Da su otkazi stvar selektora. I šta ćemo sad kad je došlo do toga? Ja sam potrošio vreme u reprezentaciji, bio sam tamo 20 godina. Uvek mi je bila čast da budem u reprezentaciji, a nemam nacionalnu penziju. Zato mi je teško da pričam o tome…Sigurno su neke povrede uticale na ostale igrače, ali imamo mi ekipu, imamo dosta dobrih igrača.

Na kraju je "spustio loptu" i izneo svoja očekivanja pred Mundobasket koji će se od 25. avgusta do 10. septembra igrati u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

- Uvek verujemo da možemo do medalje, uvek smo i išli a medalju. Mi smo košarkaška zemlja i dalje. Navikli smo se malo na zlata, ali svaka medalja je OK. Možemo da se ravnopravno nosimo sa svima, ma neće ni ostali da dođu u najjačim sastavima - zaključio je Nikolić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike